Sjeverni Irci dnevnice s Eura dali djeci oboljeloj od raka

Sjeverna Irska
Novim potezom dobit će još više poklonika, jer dok čekaju susret s Hrvatskom, Sjeverni Irci su kompletan iznos koji im je savez dao za pripreme i boravak na EP-u, darovali zakladi koja skrbi za djecu oboljelu od raka.

Reprezentativci su došli u zgradu zaklade Cancer Fund for Children, u kojoj borave roditelji djece koja su na liječenju, gdje su predali 46 tisuća funti, a Gareth McAuley poklonio je i majicu koju je nosio na utakmici protiv Ukrajine i u kojoj je zabio prvi gol Sjeverne Irske na Europskim prvenstvima.

Roditelji bolesnih mališana, oduševljeni posjetom junaka male zemlje, poručili su kako im ovakav gest puno znači, dok će novac koji im je poklonjen, iskoristiti za "praktičnu, emotivnu i financijsku pomoć" oboljelima.

"Nogomet nam je puno dao, a lijepu uspomenu na Euro 2016 željeli smo iskoristiti na pozitivan način i nešto vratiti natrag." izjavio je McAuley. Zajedno sa suigračima, družio se s oboljelom djecom. Niall McGinn s njima je igrao stolni tenis, Josh Magennis i Kyle Lafferty biljar.