Sjajnim obranama vratar Goran Karačić stigao do idealnih 11 prvenstva Turske

Mladost-Zrinsjki
... turskoj Super ligi, do senzacionalne gostujuće pobjede nad Gençlerbirligijem, koji se sa sedme pozicije borio za mjesto koje vodi u europska natjecanja, mladi bh. vratar zasluženo je zauzeo mjesto u idealnoj postavi turske Super lige, a njegov nastup ocijenjen je čistom desetkom, piše prvi tv.

„Presretan sam. Iako još od studenog nisam nastupao za prvu momčad, radi nove politike kluba kojom su mlađi igrači sklonjeni s popisa za službene utakmice, nisam gubio nadu i vrijedno sam trenirao. Iskreno, nisam očekivao povratak među vratnice, ali me je trener, pred posljednji meč, pozvao i pred cijelim timom pohvalio moj rad, kazavši kako ću igrati u subotu. Sve se odvijalo kao u naljepšem snu, utakmica je bila jako teška za nas, posebno nakon što smo, golom Ramosa, rano poveli. Nakon toga uslijedila je opsada našeg gola, ali, eto, uspjeli smo se obraniti i zabilježiti vrijednu pobjedu", govori Karačić koji je zabilježio čak 10 uspješnih intervencija i još nekoliko uspješnih istrčavanja, zaključavši tako svoj gol do kraja susreta.

„Na žalost, ova pobjeda ne znači nam puno u rezultatskom smislu, budući da smo jednom nogom već u drugoj ligi, ali meni znači puno s psihološkog stajališta, jer nam sada slijedi nekoliko velikih utakmica, a kruna sezone će biti nastup s reprezentacijom u nastavku kvalifikacija u šestom mjesecu. Unaprijed se veselim susretu sa svojim kolegama iz reprezentacije".

Goran Karačić karijeru je započeo u HŠK Zrinjski s kojim je, u svojoj debitantskoj sezoni, osvojio titulu prvaka BiH, nakon čeka je uslijedio transfer u Adanaspor. Za reprezentaciju BiH nastupao je u svim mlađim selekcijama, a trenutno je prvi vratar U-21 selekcije Bosne i Hercegovine.