Sjajni Kalinić i Badelj srušili moćni Juventus i zakuhali prvenstvo!

Fiorentina, Juventus, Nikola Kalinić, Nikola Kalinić, kina
"Viole" su povele u 37. minuti golom Kalinića kojem je to bio deveti pogodak u prvenstvu ove sezone, te ukupno 13 u svim natjecanjima. Zanimljivo, Kalinić je zabio treći uzastopni susret protiv Juventusa.

U 55. minuti ''viole'' su povećale prednost golom još jednog hrvatskog nogometaša Milana Badelja. Prvotno se činilo kako je pogodak postigao Federico Chiesa na Badeljovu asistenciju, no pregledom tv snimke vidjelo se da mladi talijanski napadač nije dirao loptu. Badelju je to bio drugi pogodak ove sezone nakon što je zabio i za pobjedu protiv Rome (1-0).

Svega tri minute kasnije prvak se više sretno nego spretno vratio u život golom Gonzala Higuaina. Torinska ''Stara dama'' je u 89. minuti mogla do izjednačenja, no Dybala je promašio ''zicer'' nakon odlične asistencije Marija Mandžukića.

Kalinić i Badelj su odigrali cijeli susret za Fiorentinu, dok Hrvoje Milić nije ulazio u igru. Marko Pjaca je za Juventus odigrao posljednjih pola sata, a Mario Mandžukić je dobio posljednjih deset minuta.

Ovom pobjedom Fiorentina je prekinula niz od pet uzastopnih poraza od Juventusa, te ostvarila prvu domaću pobjedu protiv Juvea nakon listopada 2013.

Na ljestvici vodi Juventus sa 45 bodova, Roma je druga s 44 boda, ali i utakmicom više, dok je treći Napoli s 41 bodom. Fiorentina je osma s 30 bodova.

Dnevnik.hr