Sjajna partija Cibalije za veliku pobjedu protiv Lokomotive

stjepan vojnić, HNK Cibalia, frane vitajić, HNK Cibalia, NK Lokomotiva
...i došli do pete prvenstvene pobjede kojom su si definitivno kupili puno mira za završnicu zime, ali i mirnije proljetne pripreme.

LOKOMOTIVA - CIBALIA 1:3

Strijelci: 0:1 Ikić (37), 1:1 Kolinger (75), 1:2 Štrkalj (81) 1:3 Galić (88)

Lokomotiva: Šemper, Musa, Ivanušec, Radonjić, Majer, Barić, Kolinger, Burić (od 58 Krainović), Šunjić, Majstorović, Krstanović

Cibalia: Šubarić, Peričić, Ikić, Muženjak, Dabro (od 77 Štrkalj), Pervan, Rubić, Kordić, Plum, Karamarko, Galić (od 90 Miličević)

Zaista odlično prvo poluvrijeme odradili su nogometaši Cibalije. Slobodno se može reći da su bili konkretnija momčad u prvih 45 minuta utakmice, u nekoliko navrata bili su veoma opasni prema Šemperu, Bartolović je pomalo iznenadio ofanzivnim pristupom, nije Cibalia stala s 11 igrača iza lopte kako se očekivalo. Dapače, konstantno su 4 ili 5 igrača imali u protivničkoj polovini, prijetili su sa svih strana. S druge strane odlično su kontrolirali Ivanušeca i Majera koji su najopasniji pojedinici Lokomotive, kada su oni bili uštopani, puno lakši posao bio je zaustaviti Radonjića i Krstanovića. Lokomotiva je za 45 minuta samo dva puta zaprijetila, jednom su uzdrmali gredu, a drugi put je Šubarić uz pomoć svoje obrane zaustavio Radonjića. Hrabra i dobra igra Cibalije nagrađena je u 37. minuti kada se Frane Ikić najbolje snašao nakon kornera i matirao do tada odličnog Šempera.

I drugo poluvrijeme je Cibalia dobro otvorila, u početnih 20ak minuta domaćinu su dozvolili tek dvije poluprijetnje, dok su iz kontre nekoliko puta jako dobro došli do protivničkog kaznenog prostora, no nedostajalo je mirnoće kod zadnjeg pasa za matnu situaciju. Ogromna je bila razlika između ovoga i onog drugog poluvremena protiv Rudeša. Sada je Cibalia imala plan, imala je ambiciju prema naprijed, samim time su Bartolovićevi nogometaši skinuli dobar dio tereta s obrane jer Lokomotiva nije mogla svim silama navaliti, morali su i te kako paziti i na svoj gol. Ipak, kako je utakmica odmicala tako se pritisak Lokomotive povećavao, Cibalijina obrana je dolazila sve više u krilo Šubariću i na kraju se to osvetilo. Jedan od brojnih ubačaja u kazneni prostor iz prekida završio je laganim kontaktom u skoku Kolingera i Šubarića kojem je lopta iscurila kroz ruke, pala točno pred Kolingera kojem nije bilo teško poslati je u mrežu. NIje se Cibalia raspala, dapače, taj primljeni pogodak bio je okidač za sjajnih 10ak minuta! U tom periodu su Nebeskoplavi stvorili tri odlične prigode, najprije je blizu bio Galić, zatim je Plum sjajno protegnuo Šempera, a onda je Štrkalj domaćem vrataru kroz noge pogodio za novo vodstvo Vinkovčana. I nakon pogotka još jedna dobra prijetnja Cibalije, Plum je snažno tukao iz slobodnog udarca, no umjesto gola pogodio je u glavu Ivana Krstanovića. Lokomotiva je nakon toga sve karte bacila u napad, a samim tim ostavila ogroman prostor iza svojih leđa što je Cibalia sjajno iskoristila, Kordić je na desnoj strani otvorio Galića koji je ušao u kazneni prostor i odapeo u suprotnu malu mrežicu za potvrdu slavlja i velikih bodova koji putuju u Vinkovce!

Zaista fenomenalna partija Cibalije, nije bilo loše karike u Bartolovićevoj momčadi, nakon boda protiv Osijeka i minimalnog poraza od Rijeke ovo je potvrda da je trener Cibalije odlično iskoristio reprezentativnu pauzu, posložio svoju momčad ponovno na način na koji on to želi i trenutni dojam je da ovo nije sve od bodovnog učinka u 2017. godini unatoč činjenici da će oba susreta do kraja igrati u gostima.

sportalo.hr