Sjajan nastup: Jelavić zabio dva pogotka u pobjedi Evertona

Nikica Jelavić, everton

Everton je bio vrlo uvjerljiv protiv drugoligaša QPR-a, za koji je drugo poluvrijeme odradio drugi hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar. Jelavić je svoja dva pogotka postigao u 43. i 68. minuti, oba puta udarcem nogom.

Mogao je naš igrač okruniti sjajan nastup i hat trickom, ali je u 74. minuti promašio kazneni udarac, koji je prethodno izborio Bryan Oviedo. Bili su to prvi golovi hrvatskog napadača u ovoj sezoni u svim natjecanjima u tek 10. nastupu. QPR je upravo i jedan od zainteresiranih klubova za dovođenje Jelavića već ovog siječnja.
Preostala dva pogotka za momčad Roberta Martineza postigli su Ross Barkley i Seamus Coleman.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjede Southamptona protiv Burnleyja 4-3 i pobjedu Hull Cityja kod Middlesbrougha 2-0. Iznenađenja su priredili Crystal Palace, Sheffield United i Cardiff, koji su redom slavili kod West Bromwicha, Aston Ville i Newcastlea. Posebno vrijedi istaknuti 2-1 pobjedu Cardiffa protiv Newcastlea, na čijoj je menadžerskoj klupi (Cardiffovoj) sjedio po prvi puta norveški trener i bivši igrač Manchester Uniteda - Ole Gunnar Solskjaer. (TS)

FA Cup, 3. kolo:

Middlesbrough - Hull City 0-2
West Bromwich - Crystal Palace 0-2
Stoke City - Leicester 2-1
Southampton - Burnley 4-3
Newcastle - Cardiff City 1-2
Norwich - Fulham 1-1
Aston Villa - Sheffield United 1-2