Širokom prijeti rigorozna kazna, moguće sankcije i za Sarajevo

NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, Pecara, stadion Pecara, NK Široki Brijeg

Najmanje tri utakmice pred potpuno praznim tribinama i minimalno 10.000 KM kazna je koja prijeti NK Široki Brijeg.

Kako su za Nezavisne novine potvrdili iz Nogometnog saveza BiH Široki će biti kažnjen zbog navijačkih ispada i loše organizacije utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine igrane u srijedu navečer na stadionu “Pecara” protiv Sarajeva.

Za Širokobriježane je otežavajuća okolnost što su incidenti na njihovom stadionu česti. Prije deset godina nakon dvoboja sa Sarajevom dogodilo se ubojstvo navijača, a NK Široki Brijeg i nakon toga često je bio tema na sjednicama disciplinskih organa “bh. kuće nogometa”, koji su ih kažnjavali najviše za pirotehniku, ali između ostalog i zbog neprimjerenih poruka, isticanja zastave s kukastim križem, prekida…

Nedavno je zbog incidenta bila ispražnjena jedna tribina na Pecari. Također, ne tako davno bili su kažnjeni s tri utakmice pred praznim tribinama, pa im je nakon žalbe kazna ublažena, piše Jabuka.tv

Riječ je o ponavljačima i kazna mora biti rigorozna.

Ovakvim i sličnim događanjima na našim stadionima moramo stati ukraj i moramo uporno kažnjavati, ali svakako ćemo detaljno sagledati sve okolnosti i pregledati izvještaje službenih lica, kazao je izvor “Nezavisnih” iz Disciplinske komisije NS BiH.

Delegat je, između ostalog, u svojim zapažanjima naveo:
-lošu organizaciju
-pirotehniku
-prekid u 76. minuti nakon što je pogođen tvrdim predmetom jedan igrač Sarajeva
-ubacivanje tvrdih predmeta u teren
-neprimjereno navijanje i domaćih i gostujućih navijača…

Utakmicu je obilježila i tuča među igračima. Pet minuta prije kraja došlo je do koškanja Hodžića i Franjića, a potom je nastala opća tuča igrača, u kojoj je najdeblji kraj izvukao Franjić, koji je dobio crveni karton.

Sankcije mogu očekivati i u FK Sarajevo jer su i njihovi navijači pravili određene ispade. Vjerojatno će se suočiti s novčanom kaznom, potvrdili su iz DK NS BiH.

Sjednica na kojoj će biti odlučeno o visini kazne bit će održana u ponedjeljak.