Širokobriježani u problemima uoči gostovanja u Sarajevu

Široki je izgledao zabrinjavajuće loše, a poznato je da u 16. kolu moraju biti pravi, s obzirom na to da idu u goste najboljoj ekipi jesenjeg dijela sezone - Željezničaru.

Iskusni stoper Vedran Ješe priznaje kako je ekipa djelovala loše, ali vjeruje da Široki može odgovoriti pritisku.

"Ima tu svega, ali odgoda prvenstva definitivno nam nije odgovarala. Tempirali smo formu za tjedan koji je iza nas", tvrdi stoper Širokobriježana za Oslobođenje i dodaje kako je jedan od faktora loše igre protiv Mostaraca - umor.

"Umor je jedan od faktora, ali mora se znati da smo promijenili i taktiku na koju se nije tek tako lako navići. Sada igramo neki 4-1-3-1 sustav i treba nam neko vrijeme da to pohvatamo. Međutim, utakmica je već u subotu i može se desiti da se cijela sezona riješi u nekoliko prvih tjedana", smatra Ješe, čija ekipa ima jako težak raspored.

Naime, Široki u prvom kolu gostuje Željezničaru, a čeka ih i gostovanje kod Borca, a tu je i polufinale Kupa.

Cjelokupnu situaciju otežava i povreda Ivice Džidića, koji će vjerovatno propustiti utakmicu u Sarajevu.

"Preskočio je bio trening, morao je snimati to. Nije sigurno da će biti spreman za subotu, ovisiće to o nalazima. Šteta, jer mi smo zaista dobro uigrani, u svakoj situaciji znamo žmireći što će drugi napraviti. Imamo mi tu Slavka Brekala, ali Džidićevo iskustvo u utakmici kakva nas čeka na Grbavici bilo bi zaista dobro imati", riječi su Vedrana Ješea.

SCsport.ba