Široki na teškom gostovanju u Sarajevu

Razlog svega možete vidjeti na ljestvici Premier lige jer ova utakmica može direktno odlučiti tko će naredne sezone BiH predstavljati u kvalifikacijama za Europsku ligu ukoliko UEFA skine dobro poznate sankcije NS BiH.

Postoji i opcija da u svakom slučaju obadva kluba idu u europsko natjecanje ukoliko budu treći ili četvrti na kraju, a Željezničar osvoji Kup Bosne i Hercegovine.

Zanimljiv podatak je da klub sa Koševa već devet utakmica nije savladao momčad Širokog Brijega, a šef struke Širokog Brijega Blaž Slišković na raspolaganju će imati sve nogometaše za utakmicu protiv Sarajeva. Roskam i Zakarić se vraćaju nakon odrrađenih kazni zbog žutih kartona.

Navijači iz Širokog Brijega nisu najavili dolazak na Koševo, a navijači Sarajeva na svojim Internet portalima dodatno potpaljuju atmosferu prisječajući se na nesretne događaje iz 2009. godine kada je u Širokom brijegu prije istih rivala došlo do velikih nereda i smrti navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

Sigurno je da će policija imati pune ruke posla.

Izuzetno zanimljivo će biti na još dva stadiona. U Banovićima, Budućnost dočekuje Željezničar koji još zvanično nije ispao iz utrke za titulu, ali u slučaju poraza u Banovićima u Banja Luci već mogu slaviti. Naime, Borac u Banja Luci dočekuje Travnika sa 5 bodova prednosti nad Željeničarom. U igri je još 9 bodova, a mogučim porazom Želje u Banovićima zasigurno će krenuti slavlje navijača i simpatizera Borca.

Ova dva kluba (Borac i Željezničar op.a.) već su osigurali učešće u europskim natjecanjima ukoliko UEFA skine suspenziju NS BiH.

Nogometaši Zrinjskog danas će na svom terenu dočekati Leotara iz Trebinja i pokušati se osvetiti za visoki poraz (4:1 op.a.) koji su doživjeli u jesenskom dijelu u Trebinju. Slaven Musa će u ovoj utakmici sigurno dati određenu minutažu nogometašima koji su inače svoje minute na terenu do sada dobivali na kapaljku.

U ostalim utakmicama danas sastaju se:

Tuzla: Sloboda - Olimpic

Prijedor: Rudar - Zvijezda

Zenica: Čelik - Velež

Ist. Sarajevo: Slavija - Drina

Hercegovina.info