Široki Brijeg: Sve se posložilo, ovo je zasluga čitave momčadi

Jedan od najzaslužnijih za pozitivan efekt je vratar Luka Bilobrk.

Ostvario je Široki gol razliku 10:0 u zadnje četiri utakmice, Bilobrk je ukupno do sada primio samo tri gola.
- Mogu samo reći da je to zasluga cijele ekipe, i napada i veznog reda i obrane. Prati nas i sreća, sve se posložilo, a i ja sam u takvoj situaciji dobio na samopouzdanju.
Imao je posla i u Sarajevu, gdje je Široki odigrao prije svega čvrsto otraga, no ne bi završilo kako je završilo da je Luka bio na trenutak odsutan.
- Volim igrati derbije, utakmice koje za obje ekipe znače puno. Svi smo odradili jako dobar posao, posebno igrači iz obrane. Ciljano smo išli odigrati na rezultat, pokušati što dulje ne primiti gol i utjerati njih u nervozu, što nam je na kraju i pošlo za rukom. Trener nas je odlično posložio, već pet utakmica nismo primili gol.
Jasno, zadovoljan je Luka i svojim partijama... - Pa sigurno da mi je ovo jedan od najboljih startova sezone. Uz to imamo sada i odličan raspored, a već smo odigrali tri derbija..., dok se ovi ostali iz vrha tek trebaju sastati međusobno. Sada najprije igramo kod kuće protiv Kozare, idemo Leotaru, a zatim imamo dvije utakmice zaredom na Pecari (Čelik i Rudar op. a.). Sada se lomi prvenstvo, jer što ti znači ako pobijediš u jednoj utakmici, a zatim izgubiš bodove u slijedećoj. Kontinuitet je definitivno najvažniji.
Kaže da ni sam nije očekivao ovako dobar start nakon razočarenja u Europi i ispadanja Širokog od Olimpije, nakon čega je klub zaprimio dosta kritika, a došlo je i do smjene trenera..., nakon čega je i sam stigao na Pecaru.
- Vjerujte da ovo nisam očekivao, ali kada bolje pogledate, to je rezultat toga što se klub odlučio dovesti ciljana pojačanja i dobrog trenera. Time je unesena mirnoća i zato imamo ovakve rezultate.
Za Luku se na ovom nogometnim prostorima i ranije čulo. Bio je u Hajduku, Slaven Belupu, svom Travniku, a na Pecaru je stigao iz Čelika. Naravno 26-godišnji čuvar mreže Širokog ima ambicije podići svoju karijeru na još višu razinu. A Široki je prava sredina da ga netko primijeti..., kao što je Gorana Zakarića primijetio Dinamo.
- Tu sam došao ciljano da se borimo za titulu, s tim da je najvažnije da na kraju budemo među tri najbolje momčadi. Ovdje mi je odlično, znao sam da dolazim u jedan vrhunski organiziran klub, a naravno da mi je cilj pokušati nešto napraviti i vani, rekao je za kraj, zatim si zaželjevši: Daj Bože da jednog dana zamijenim Kelavu.

Najboljih prvih osam kola u zajedničkoj Premier ligi

Brojke su u statistici Širokog zaista fascinantne, a ljestvica kaže da je proteklih osam kola najuspješnije u zajedničkoj Premier ligi, dakle od sezone 2002./2003. Samo je još jednom Široki u tom razdoblju osvojio 19 bodova, bilo je to u šampionskoj sezoni 2005./2006., no nikada u razdoblju od prvih osam prvenstvenih utakmica nisu primljena samo tri gola, odnosno ostvarena trenutačna gol razlika 15:3.

Jefthon u kadru možda od Kozare

Brazilski stoper Jefthon dobio je zeleno svjetlo za registraciju dvogodišnjeg ugovora sa Širokim, no kako je ta odluka Komisije za status igrača HNS-a stigla prije par dana (raskinuo ugovor sa Zegrebom), teško da će se njegov status u potpunosti riješiti za nadolazeću utakmicu Kupa sa Slavijom, na rasporedu u srijedu (15.30 sati). No, mogao bi u kadru biti u nedjelju protiv Kozare (18.30).

I Ćorić ozlijeđen

Taktička varka Branka Karačića uoči puta u Sarajevo utjelovljena je u njegovoj izjavi da je Široki kompletan. Ispostavilo se da to nije slučaj, jer se uz ranije ozlijeđenog Wagnera na listi iz stroja izbačenih našao i mladac Dino Ćorić, koji je ozljedu donio iz nastupa za U21 reprezentaciju u porazu olimpijsko-mediteranske selekcije. Razlog je bio težak teren u Visokom.

Dnevni list