Široki Brijeg postao Dinamova filijala

Dva kluba tako su dogovorili dugoročnu suradnju koja je upravo dobila i službeni pečat. Desetogodišnji ugovor koji su potpisali izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić obvezuje Dinamo na doniranje značajnih financijskih sredstava na godišnjoj razini za poboljšanje uvjeta rada Nogometne škole Široki Brijeg. Prvenstveni cilj sporazuma je suradnja nogometnih škola i razvoj talenatiranih igrača, a Dinamo potpisivanjem ovog sporazuma ima priliku u modri klub dovesti mlade talentirane igrače iz Hercegovine. Kao što je rečeno na današnjoj svečanosti, ovaj ugovor je potvrda neraskidivosti veza između Dinama i Širokog Brijega, ne samo za idućih 10 godina nego za sva vremena.

Nakon službenog potpisivanja ugovora, nekoliko riječi rekao je predsjednik upravnog odbora NK Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić: - Ovo je jedan od najvećih povijesnih dana za NK Široki Brijeg. Ovakav ugovor o sportskoj suradnji na partnerskoj osnovi s jednim od najvećih nogometnih klubova u ovom dijelu Europe koji ima jednu od najboljih nogometnih škola nije samo čast i priznanje nego i nagrada za sve što smo mi napravili u zadnjih 12 godina. Ovim sporazumom najtalentiranijanoj djeci iz Širokog Brijega bit će otvorena vrata da lakše obuku najdraži dres Dinama, a najbolji da ostvare karijeru u Dinamu i velikim europskim klubovima. I Dinamo će imati interes od ovog sporazuma jer će njime još bolje i kvalitetnije nadzirati talente s ovih prostora. Zahvaljujem Dinamu što je izabrao baš nas za ovakvu vrstu suradnje i da nije zaboravio svoje najvjernije navijače na ovim prostorima. Posebna zahvala Zdravku Mamiću koji je idejni začetnik sporazuma i koji je stalno to potencirao. Ovako je po tko zna koji put pokazao svoje veliko srce i nije zaboravio na svoje hercegovačke korijene. -

Nakon zahvale predsjednika Upravnog odbora, prisutnima se obratio i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić: - Poslovna važnost ovog sporazuma je za mene zaista manje važna. U Dinamu smo se vodili isključivo željom da našem narodu u Širokom Brijegu kažemo hvala za sve što ste napravili da bi postojala Hrvatska država i da bi hrvatski narod opstao u BiH. To je bio motiv Dinama, a ubuduće ćemo raditi na povezivanju hrvatskog naroda u Širokom , hrvatskog sporta u BiH i Dinama. Ovaj ugovor nitko ne smije dirnuti, a mi dok trajemo implementirati ćemo ga sve dublje i vidjet ćete do kuda ćemo doći za dvije, tri godine. Moj pokojni otac mi je rekao: - Sine, ne zaboravljaj svoju rodnu grudu i ja njegov savjet ispunjavam.

Na kraju je i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević rekao nekoliko misli o današnjem danu: - Ispunjavaju se naši dječački snovi, kad smo čitali prije 30 godina u sportskim novinama i vidjeli neku sliku Dinama čuvali smo te novine i slike. Drago mi je da je ovaj sporazum znao prepoznati vrijeme i mjesto, potpisan je između dvije za mene osobno velike institucije, Dinamo koji je dokazao kroz rezultate da je institucija i NK Široki Brijeg koji postaje institucija. - rekao je za kraj svečanosti načelnik Kraljević.

  izvor:  Dinamova službena internetska