Široki Brijeg krenuo sa pripremama

Trener Karačić je pozdravio okupljene igrače te ih uputio i na prvi pripremni trening, odnosno lagano trčanje po igralištu.

Par minuta kasnije trener Karačić se obratio i okupljenim novinarima te iznio par razmišljanja, kao i najavu ambicija za proljetni dio sezone. Uglavnom mediji su informirani o predstojećoj pripremnoj fazi gdje su kod postojećeg kadra priključena i sedmorica juniora koji bi trebali proći pripreme sa prvotimcima. Široki će dio priprema odraditi u Antaliji (Turska) gdje su već dogovorene i dvije prijateljske utakmice. Sve ukupno Široki će odigrati najmanje 9 utakmica u fazi priprema a zadnja provjera pred nastavak prvenstva bit će u Mostaru protiv Zrinjskog.

-Nećemo se libiti reći da su naše ambicije vrlo visoke, želimo osvojiti prvenstvo i Kup. Neće biti nimalo lako ali ja vjerujem da Široki ima kvalitete i znanja da to možemo napraviti. Spremat ćemo se upravo za to. Većinu smo prvenstva proveli na prvoj poziciji i želimo se što prije vratiti na istu. Prva prvenstvena utakmica je protiv Željezničara u gostima i želimo je dobiti. No, međutim ta utakmica je važna ali ne vjerujem da je presudna za osvajanje prvenstva. Drago mi je da smo ekipi priključili i nekoliko juniora i volio bih da neki od njih budu konkurenti za mjesta u momčadi. Mislim da dolazi njihovo vrijeme jer biološki sat je neumoljiv i neke će igrače u budućnosti upravo mladi morati zamjeniti. Na njima je da se dokažu- riječi su šefa Karačića.

Na današnjoj prozivci su se pojavili svi očekivani igrači izuzev dvojice Brazilaca- Marciana i Jefthona koji bi se trebali pojaviti za dan dva. Također, na prvom treningu je bio i novo pojačanje Jurčević koji bi trebao upotpuniti desni bok Širokobriježana. Po riječima Karačića radi se o odličnom igraču od kojeg se podosta očekuje u nastavku prvenstva. Prvenstveno pojačavanje ionako odlične obrane te probojnost po desnom boku.

ABCportal.info