Šimunić prekinuo šutnju: Nije mi žao zbog skandiranja na Maksimiru

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja
Nekad najbolji hrvatski branič karijeru je završio neslavnim skandiranjem na Maksimiru zbog kojeg ga je FIFA suspendirala, ali HNS sa Šukerom i Mamićem na čelu odlučio ga je rehabilitirati kao Čačićevog pomoćnika.

Šimunić se pojavio na premijeri filma Jakova Sedlara "Moja voljena Hrvatska", u kojem je Joe glavni lik, a pred kamerama RTL-a progovorio je o reprezentaciji, HNS-u i, naravno, potezu kojim je završio karijeru.

"Ja ne trebam nikome ništa dokazivati. Film smo napravili baš zato što svatko ima neku svoju priču, a ovo je moja priča. Naučio sam, ako čovjek ne ispriča svoju priču, onda će je ispričati netko drugi", kaže Joe koji se nakon nogometa bacio u politiku i povijest, a ni danas ne žali što je na Maksimiru, nakon izborenog SP-a protiv Islanda, s tisućama navijača vikao "Za dom", a oni njemu "spremni". FIFA i Arbitražni sud ocijenili su da se radilo o pozivu na rasnu diskriminaciju i nacionalnu mržnju.

"Ništa mi nije žao. Apsolutno ništa. Prošlo je dvije godine... Nije lijepo ni kad svako malo netko mene diskriminira, ali takav je život. Taj incident je obilježio kraj moje karijere. Ali ima puno stvari na svijetu koje nisu u redu. To je prošlost. Imat ću još prilike dokazati da to nije bilo pravedno", dodao je Šimunić.

Prije nekoliko mjeseci Hrvatska je ponovo kažnjena zbog rasizma, zbog svastike na poljudskom travnjaku, što je predstavljeno kao protest navijača protiv vodstva HNS-a (iako počinitelji nikada nisu pronađeni), a nakon izbora Ante Čačića, i Šimunića u njegov stožer, tisuće navijača pridružilo se akciji "Bojkot" za smjenu aktualnog vodstva HNS-a.

"Nije u redu što se događa, ali mi ćemo poštivati zakon, pokušat ćemo reprezentirati Hrvatsku najbolje što možemo", kaže Šimunić.

Kako je zadovoljan svojom ulogom u reprezentaciji?

"Drago mi je što sam dobio tu priliku. Radim licencu za trenera, želim biti trener jednog dana. Drago mi je što sam pomoćni trener tako sjajnim igračima. Imamo čudo ekipu, Hrvatska je na Euru, to je pozitivno, idemo tamo nešto lijepo napraviti", prenosi Index.hr

"Ja nisam za to da se ne uspoređuje ova momčad s Vatrenima, Vatreni su bili čudo, bit će zapamćeni 100 godina, mi želimo biti zapamćeni 200 godina".

Kakav je Ante Čačić?

"Ante je izvrstan trener i čovjek, sjajno se snašao. U to nitko nije ni sumnjao. Nisu u redu te kritike, ali u takvom društvu živimo. Pokušat ćemo napraviti da sve bude pozitivno". /HMS/