Šilić: Vratili smo se, karakter moramo potvrditi u Gradačcu

Mario Bazina je preuzeo momčad od Ive Ištuka i Široki je konačno odigrao dobru utakmicu.
Dugogodišnji kapetan Dalibor Šilić bio je konačno raspoložen nakon problema s ozljedama i triju uzastopnih poraza u prvenstvu. Široki je na Grbavici u okviru prve polufinalne utakmice Kupa odigrao bez pogodaka, s tim da je bio bliže jednomu, a Šilić tih 90 minuta svakako smatra pomakom naprijed.
- Zadovoljni smo, pogotovo što je ova utakmica došla nakon tri poraza. Vratili smo izgubljeno samopouzdanje. Bio je ovo pravi trenutak za jednu dobru partiju, a mislim da je ovo važno i zbog toga što smo konačno vidjeli kako trebamo igrati. Ne vjerujem da će više biti problema, da ćemo se vratiti lošim partijama...
Pomogla je pri tomu činjenica što je protivnik bio atraktivan... barem kada govorimo o našem nogometu. - Rezultatom smo također zadovoljni, iako smo trebali dati barem jedan gol, a on na strani u ovom natjecanju dosta znači. Odigrali smo dosta odgovornije, vidjelo se da imamo kvalitetu, a vjerujem da nas je dodatno motiviralo i to što je protivnik bio Željo.
Utakmica bez golova na Grbavici Širokom nije donijela neku prednost, no ni Željo nije zabio pa Šilić ne može, nego najaviti neizvjestan uzvrat.
- Igra se na rezultat, tako da ako na Pecari primimo gol, za finale moramo zabiti dva. Ništa još nije gotovo i sigurno će i u drugoj utakmici biti teško.
Široki je konačno djelovao kao momčad, no povratak je po mišljenju kapetana tek počeo, kako njegov osobni, tako i cijele momčadi.
- Vratio sam se sa snagom, odmah je to izgledalo bolje, iako to nije još to. Nisam nezadovoljan, ali vjerujem da mogu bolje. Sigurno je pomoglo i to da je momčad odigrala kao jedan.
Za njega i suigrače nema odmora, jer već subota donosi novog protivnika - Zvijezdu u Gradačcu, gdje će Široki tražiti prve proljetne bodove.
- Važna utakmica. Napravili smo korak naprijed u igri, ali sada u Gradačcu moramo potvrditi da imamo karakter. Moramo odigrati hrabro pa kako bude.

Mišić kartoniran

U Gradačcu će Široki igrati bez nekoliko igrača. I dalje je izvan stroja ozlijeđeni brazilski veznjak Marciano, a ovog puta neće biti ni kartoniranog Hrvoja Mišića. Postoji bojazan i za nastup Wagnera, koji je na Grbavici izmijenjen nakon što je osjetio bol u koljenu.

Bazina ostaje na klupi?

Mario Bazina je možda momčad preuzeo kao privremeno rješenje, no s Pecare dopiru glasovi kako bi mogao postati i trajno rješenje. Naime, nakon što se klub sporazumno razišao s Ištukom, Bazini je odmah ponuđeno da preuzme momčad do kraja sezone, no on je ipak odlučio razmisliti, pri tom potvrdivši da će na klupi biti i u subotu protiv Zvijezde. Široki je kontaktirao i Blaža Sliškovića, čiji je odgovor glasio: "Sačekajte deset dana, čekam neke inozemne ponude." Mostarskog stručnjaka to nije izbacilo iz igre, ali je Bazini dalo više prostora. Kako je njegov dolazak pozitivno utjecao na momčad, a Bazina posjeduje A licencu (uskoro polaže i za onu s predznakom "profi"), nije iznenađujuće da ga klupsko čelništvo drži kao ozbiljnu opciju. Čini se da je odluka na Bazini, koji se vjerojatno ni sam nije nadao da će ovako brzo biti "gurnut u vatru".

dnevni list