Sigurna pobjeda Širokog protiv posljednje Krupe

siroki brijeg - zrinjski
Domaća momčad nije ništa htjela prepustiti slučaju u ovoj utakmici, pa Krupu, iako posljednju, nisu nimalo podcijenili, već su od prve minute ostavili dojam kako žele doći što prije do pogotka i pobijediti u ovoj utakmici.

Široki je prvu prigodu imao u 12. minuti. Nakon dobre akcije Dino Ćorić se našao u dobroj poziciji na rubu šesnaesterca, ali umjesto da proslijedi loptu prema Bagariću koji je bio sam na desnoj strani, Ćorić je loše šutirao.

Dvije minute kasnije još bolja prigoda za Širokobriježane.

Nakon odličnog ubačaja Ćorluke s desne strane, sam u skoku ostao je Babić, ali njegov udarac prolazi uz samu vratnicu vratara Markovića.

Široki 22. minuti dolazi u vodstvo. Dobar udarac Bagarića s desne strane Marković brani, ali odbija loptu samo do natrčalog Maria Babića koji je lagano posprema u mrežu. Babić se na ovaj način iskupio za prethodni promašaj.

Mario Babić je uz pruženu dobru igru postigao i pogodak

Devet minuta kasnije nova dobra prigoda za domaće, Bagarić je primirio loptu na sredini terena i fino je proslijedio na bok prema danas odličnom Babiću koji vuče loptu do šesnaesterca gostiju i sjajno dodaje prema Eninu, ali njegov udarac braniči gostiju blokiraju.

U 35. minuti upravo Ivan Enin postiže drugi pokodak za Široki. Sjajno se oslobodio dvojice igrača Krupe, ušao u kazneni prostor gostiju i punom snagom šutirao prema Markoviću koji iako je bio na loptiu nije mogao zaustaviti taj udarac. I to je bilo 2:0 za Široki, čime je zaključeno prvo poluvrijeme.

Na početku drugog poluvremena Sedloski je iz igre izveo vratara Bilobrka, ne zna se je li razlog ozljeda ili je htio dati priliku i mladom vrataru Martinu Zlomisliću.

Luka Bilobrk koji već 616 minuta nije primio gol u na vratima Širokog Brijega, izašao je na poluvremenu iz igre

Čim je počelo drugo poluvrijeme Krupa smanjuje vodstvo Širokog. Ćorić je izgubio jedan dvoboj na sredini terena, lopta nakon toga dolazi na desnu stranu do Nikolića koji bio dobro pokriven, jedino što mu je preostalo bilo je da vrati povratnu loptu u sredinu, ali ona se odbija od noge Stipe Markovića i tako prevarila Zlomislića.

Sedloski nije bio zadvoljan zbog lošeg ulaska u drugo poluvrijeme

Širokobriježani kao da su s manjim intenzitetom ušli u drugo poluvrijeme, i moglo ih je to skupo koštati u 52. minuti. Nakon udarca iz kuta za Krupu, najviši u skoku je Aganspahić, ali sjajno je reagirao mladi Zlomislić i krajnjim naporom je "iščupao" iz svog lijevog kuta.

To je malo probudilo domaće, i nakon toga su u nekoliko minuta imali dvije dobre akcije, ali udarci Marića i Ćorića nakon povratnih lopti završili su visoko preko gola Markovića.

Do kraja utakmice intenzitet igre je malo pao i rezultat se nije mijenjao.

Široki je izborio novu pobjedu, iako mora se priznati malo teže nego se očekivalo. Nova tri boda momčadi s Pecare značit će u nastavku borbe za Europu.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk (od 46. Zlomislić), Matić, Kovačić, Ćorluka, Marković, Enin, Marić, Babić, Pamić (od 78. Barišić), Ćorić (od 62. Petrović), Bagarić

KRUPA: Marković, Karišik, Makitan, Dujaković, Puzigaća, Palić, Aganspahić, Nikolić, Milanović, Miketek (od 46. Zec), Mandić.

Jabuka.tv