Sevilla srušila Liverpool i ispisala povijest! Treći put za redom trofej EL u njihovim rukama

Sevilla, Liverpool
Španjolska se momčad upisala u povijest kao prva momčad kojoj je to uspjelo i ponovno je izborila nastup u Ligi prvaka iduće sezone.

S druge strane, tužna slika igrača Liverpoola koji su još jednu sezonu ostali bez velikog trofeja, a Jürgen Klopp je poražen i u svom petom uzastopnom finalu (tri puta s Borussijom Dortmund, dva s Liverpoolom).

Prije prvog sučevog zvižduka policija na St. Jakob Parku je imala pune ruke posla pa je morala rastavljati navijače Liverpoola i Seville koji su se potukli na tribini.

Iako je Sevilla bolje ušla u utakmicu i uživala veći posjed lopte, Liverpool se razbudio nakon desetak minuta igre i sve je do kraja prvog poluvremena držao konce u svojim rukama. Do 11. minute i sjajnog pokušaja Daniela Sturridgea vidjeli smo puno prekida igre zbog sitnih prekršaja, a gotovo svi su bili od strane igrača engleske momčadi.

Prvu veliku priliku smo vidjeli u 11. minuti kada je Liverpool organizirao brzi napad, a Clyne je s desne strane ubacio u peterac visoku loptu. Daniel Sturridge je pucao glavom, a u posljednji je čas loptu, gotovo sa same gol crte, izbacio jedan od najiskusnijih Sevillinih igrača Carrico.

Samo dvije minute kasnije igrači Liverpoola su tražili jedanaesterac nakon što je loptu koju je ubacio Firmino rukom blokirao Carrico. Igranja rukom je bilo, ali ne namjernog i švedski sudac Jonas Eriksson potpuno opravdano nije pokazao na bijelu točku.

Sturridge se našao u odličnoj prilici i u 25. minuti igre. Lallana je izbacio na sredini terena Escudera i oslobodio si prostor, probio se do kaznenog prostora i podvalio loptu Sturridgeu čiji je udarac na desnu vratnicu odlično blokirao mladi vratar David Soria.

Svoju prvu veliku priliku Sevilla je dočekala u 32. minuti. Obrana Liverpoola nije uspjela očistiti opasnost nakon izvedenog kornera, a lopta je potom došla do Kevina Gameira koji je pucao atraktivno škaricama, ali pokraj lijeve vratnice.

Daniele Sturridge je do kraja prvog poluvremena dočekao svoju treću sreću. Nakon dvije velike prilike, uspio je svladati vratara Seville iz trećeg pokušaja. U 35. je minuti Philippe Coutinho pronašao Sturridgea na lijevoj strani kaznenog prostora, a Englez je postigao sjajan pogodak vanjskim dijelom lijeve noge.

Pogodak je igračima Liverpoola dao vjetar u leđa i samo četiri minute kasnije smo ponovno vidjeli loptu u mreži. Nakon kornera Jamesa Milnera mrežu je pogodio Dejan Lovren, ali je pogodak opravdano poništen jer se u zaleđu nalazio Sturridge koji je ometao vratara Seville.

Jednog je igrača Seville lopta pogodila u ruku i u 41. minuti igre, ali sudac ni tada nije pokazao na bijelu točku.

Drugo poluvrijeme nam je pružilo potpuno drugačiji omjer snaga. Svi planovi Jürgena Kloppa o zatvaranju utakmice su pali u vodu odmah u prvoj minuti nastavka kada je Sevilla ekspresno izjednačila iz svog prvog napada.

Najveći posao je obavio Mariano koji se probio po desnoj strani, za sobom ostavio Morena i Coutinha, pogledao gdje se nalaze njegovi suigrači i ubacio na noge Kevinu Gameiru. Dejan Lovren nije stigao zatvoriti Gameira i napadač je bez problema pospremio loptu u mrežu za 1:1.

Mogla je španjolska momčad potpuno preokrenuti utakmicu u samo tri minute jer je Gameiro imao fantastičnu priliku i u 48. Loptu je ubacio Banega, ali je Toure odličnom reakcijom uspio zaustaviti udarac Gameira. Sevillina devetka se našla u odličnoj prilici i u 60. minuti igre, ali je Simon Mignolet tijelom uspio blokirati udarac iz blizine.

Preokret smo ipak ubrzo vidjeli, a junak je bio kapetan Seville Coke. Coke je najprije pogodio mrežu u 64. minuti kada se ubacio iza leđa obrane Liverpoola nakon dodavanja Vitola, a samo šest minuta kasnije je pospremio i svoju drugu loptu u mrežu za 3:1.

Posljednji je Sevillin pogodak izazvao dosta gužve na terenu jer je sudac najprije pokazao da se radilo o zaleđu, a potom je nakon konzultacija sa svojim pomoćnikom ipak odlučio priznati pogodak. Igrači Liverpoola nisu bili nimalo sretni odlukom...

Sevilli je ovo peti osvojeni nastup u ovom natjecanju koje je kroz povijest mijenjalo ime i oblik, ali i treći uzastopni! Liverpool je ostao na svoja tri trofeja...

goal.com