Senzacija na pomolu: Mateja Kežman stiže u Dinamo!

Kolege iz Srbije u nedjelju su nam ponudile tu priču, kazavši da je Kežman bio Dinamov pick već ove zime. Priča ide ovako. Već je znano da je ove zime najveća Dinamova zvijezda trebala biti prodana u Zenit iz St. Peterburga za 7 milijuna eura, ali je transfer Mandžukića propala u posljednji trenutak.

U Zenitu je igrao napadač Mateja Kežman, bivši srpski reprezentativac koji je u tom klubu bio na četveromjesečnoj posudbi iz Paris Saint Germainea, odigrao je 10 utakmica i postigao 2 pogotka. Da je Mandžukić otišao u Zenit, Kežman bi prema tim izvorima sigurno preselio u Dinamo.

S obzirom da se priča nije ostvarila, ipak nije došlo do tog ipak teško zamislivog transfera. Početkom siječnja Kežman se ponovno vratio u PSG. Ali, isti izvori tvrde da je Kežman i dalje pod prismotrom Dinama, te da je moguće očekivati da će se njegov dolazak dogoditi na ljeto. Naravno, sve to mora se uzeti s velikim oprezom.

Dolazak srpskog napadača rođenog u Beogradu godine bilo bi zaista prvorazredno čudo, a treba pretpostaviti i reakciju Dinamovih navijača. S time se slažu i srpski kolege, ali isto tako kažu da Kežman ne bi imao ništa protiv kad je u pitanju dolazak u Dinamo.

Kežman iza sebe ima uspješnu karijeru, između ostalog bio je najbolji strijelac Jugoslavenske lige 2000., iste je proglašen i za najboljeg igrača. Tri puta je bio najbolji strijelac Nizozemske lige (2001., 2003. i 2004.), a može se pohvaliti i da je bio najbolji strijelac Kupa UEFA 2004.

jutarnji list