Senzacija na Poljudu: Krasimir Balakov novi trener Hajduka!

Legenda Stuttgarta prema informacijama koje smo jutros primili trebao bi biti tajna koju je pokušao sakriti predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš.
Nakon Edoarda Reje, Splićani ponovo dovode stranca, makar je Željko Kerum u ime većinskog vlasnika kluba naglasio da želi plaćati samo domaće ljude. Ne i urbane, jasno.

Trenerska karijera Balakova započela je, jasno, u Stuttgartu. Bio je jedan od najvećih igrača u povijesti kluba, a svlačionicu je dijelio sa Zvonimirom Soldom. Posljednji je trenerski angažman odradio u bugarskoj ligi, u Černomerecu iz Burgasa u sezoni 2009./10. 2006/07. vodio je Grashopper.

Otto Barić: Balakov je Bugarima značio više nego Boban ili Prosinečki za Hrvatsku

Nakon što je bugarska reprezentacija u Sofiji pobijedila Hrvatsku u kvalifikacijama za Euro 2004. godine, tadašnji je izbornik Otto Barić za Balakova rekao: On je playmaker kakvog Hrvatska nije imala posljednjih 20-ak godina. Za Bugarsku on znači više nego što su to Hrvatskoj značili Boban i Prosinečki". Balakov je bio igrač utakmice, naravno.

Riječ je velikom bugarskom španeru na čijim su se loptama godinama hranile velike zvijezde poput Elbera, Kuranyja, Hleba.

Hrvoje Maleš je sinoć je razgovarao s Antom Mišom i njegovim pomoćnikom Stipom Andrijaševićem i zahvalio im se što su pred kraj prvenstva preuzeli momčad u vrlo teškim trenucima.

"Kad je malo tko htio, oni su preuzeli momčad i vodili je. Uspjeli su je čak i podignuti i hvala im na tome", kaže Maleš koji nije otkrio hoće li navedeni dvojac preuzeti juniorsku momčad.

Maleš i šef struke Milo Nižetić vratili su se iz Njemačke gdje su, kako kažu, sve dogovorili s novim trenerom. No o detaljima nisu željeli govoriti.

"Razgovori su bili uspješni i obje strane su zadovoljne. Moramo još samo definirati detalje i u ovom trenutku nećemo objavljivati ime kandidata. U najkraćem mogućem roku ćemo objaviti njegovo ime", kaže Maleš.

Kandidati koji su se dosad spominjali kao potencijalni treneri: Alessandro Costacurta, Bojan Prašnikar, Vladimir Petković i Klaus Toppmoeller. No, kao što to obično biva, stići će neko peto ime.

Izvor:index.hr