Sejo Rebac: Napravili smo dosta dobrih stvari

MNK Sofić, Sejo Rebac, Sejo Rebac, NK Mostar, Portret prvaka, Sejo Rebac, Sejo Rebac, NK Mostar, Sejo Rebac, NK Mostar, Sejo Rebac, NK Mostar, NK Mostar, Sejo Rebac

Riječ je p sportašu koji je imao sjajnu nogometnu i malonogometnu karijeru, a danas je isto tako sjajan trener u NK Mostar.

Za početak nam reci kako si kao trener zadovoljan proteklom godinom?

"Prezadovoljan sam proteklom godinom, klub je napredovao u svim fazama. Stigla je nova uprava, s njom i novi vjetrovi a ojačali smo u svim kategorijama. U svim našim mlađim selekcijama došlo je dosta novih igrača tako da je konkurencija jača nego ikada tako da mogu reći da se klub stabilizirao po svim pitanjima".

Možeš li nam istaći neke rezultate koje je ostvario NK Mostar?

"Zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima kluba kako na velikom terenu tako i na malonogometnim turnirima na kojima često nastupamo. Napravili smo dosta dobrih stvari a izdvojio bi da naši pioniri nisu bili poraženi u ligi punu godinu i pol dana".

NK Mostar je poznat kao i rasadnik mladih nogometaša. Možeš li nam nabrojati neke igrače koji su ponikli u omladinskom pogonu NK Mostar?

"Dosta dobrih igrača poniklo je u našem klubu svakako treba izdvojiti Gorana Karačića, vratara koji je prve korake učinio kod nas i koji ima već titulu prvaka s HŠK Zrinjskim jako uspješno je branio u drugoj Njemačkoj Bundes ligi, a sada uspješno brani u Turskoj. Zatim tu je isto dijete našeg kluba Igor Savić koji je već potpisao ugovor sa Zrinjskim, a na nedavnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo bio standardan član i odigrao sve minute za reprezentaciju BiH u 19, pred njim je svakako blistava karijera. Napomenuo bi i igrače koji su znatan dio karijere proveli kod nas i pred kojima je također blistava karijera a to su Mateo Božić koji je sada u Hajduku kao i Josip Miketek koji je prvotimac Zrinjskog. Treba istaći i Domagoja Zovku koji je nezamjenjiv u napadu Neretvanca i od kojeg očekujem veliki pomak u karijeri".

Ima li sada mladih igrača koji bi mogli krenuti njihovim stopama?

"Ima igrača u klubu koji talentom i htijenjem idu stopama ovih momaka i svakako će se čuti za dosta njih koji trenutno treniraju u Nk Mostaru. Ne bi nikoga posebno isticao ali imamo igrače za koje su već sada zanimanje pokazali veliki klubovi kao što su Hajduk, Zrinjski, Sarajevo itd... Neki su već nastupali i bili u razvojnom kampu BiH reprezentacije u Zenici tako da sam mišljenja da u Nk Mostaru trenutno ima igrača pred kojima je nogometna karijera".

Što za tebe osobno znači kada neki nogometaš uspije napraviti karijeru?

"Za mene kao trenera velika je satisfakcija i motivacija kada netko od dečki koje sam trenirao napravi karijeru pokaz je to i smjernica meni kao treneru da sam na pravom putu i ne samo to još mi je veće zadovoljstvo kada sretnem momke koje sam trenirao na ulici a sada ih već ima hvala Bogu i oženjenih i imaju svoje obitelji i uvijek mi se svi lijepo jave i popričaju sa mnom. Dokaz je to da klub nikad nikome nije zatvorio vrata i da sam i ja kao trener u sportskom aspektu sudjelovao u njihovom odgoju".

Slijedi nova godina, kakve su ambicije NK Mostar?

"Ambicije kluba u Novoj 2019.-oj godini su udaranje još jačih temelja kako u upravu kluba tako i u sve kategorije, još bolji rad s djecom, njihovo usmjeravanje i pravilno razvijanje u i kroz sport. Isto tako velika želja je za stvaranje puno jačeg seniorskog tima koji se natječe u županijskoj ligi. Povratkom na igralište u Raštane početkom proljeća i uz ovako divne roditelje, naše najveće sponzore kojima se i ovom prilikom puno zahvaljujem vjerujem da će ovaj cilj biti lakše ostvariti".

Za kraj imaš li neku poruku za naše čitatelje?

"Poruka čitateljima Hercegovine Info je da svoju djecu usmjeravaju u sport sport i samo sport, nije bitno o kojem se sportu radi bitno je radi zdravlja i svega ostalog da nešto treniraju"!

HERCEGOVINA.info