Scholes okončao igračku i počinje trenersku karijeru

Scholes okončao igračku i počinje trenersku karijeru
"Ovo nije odluka koju sam donio jednostavno, ali osjećam da je sada pravo vrijeme da prestanem da igram", rekao je 36-godišnji Scholes, koji je za United od 1994. godine odigrao 675 utakmica i postigao 150 golova.

On će se od sljedeće sezone priključiti trenerskom timu Manchester Uniteda.

"Nisam mnogo rječit, ali ću vam reći da je igranje nogometa sve što sam ikada želio u životu da radim. Bila je čast imati tako dugu i uspješnu karijeru u Manchester Unitedu. Biti dio tima koji je osvojio rekordnu 19. titulu bila je privilegija. Želim da zahvalim navijačima na podršci, svim trenerima i igračima s kojima sam sarađivao tokom godina. Ali najviše želim da zahvalim Alexu Fergusonu koji je bio sjajan menadžer. Od dana kada sam došao u klub njegova vrata su uvijek bila otvorena i znam da će ovaj tim osvojiti još mnogo trofeja pod njegovim vodstvom", rekao je Scholes.

On je s Manchester Unitedom osvojio deset titula u Premier ligi, tri FA kupa, dva Liga kupa, tri Superkupa Engleske, dvije titule u Ligi prvaka, Interkontinentalni kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Dres reprezentacije Engleske nosio je 66 puta i postigao 14 golova. Četiri puta bio je igrač mjeseca u Premier ligi, tri puta u najboljem timu sezone, a 2008. je uvršten u englesku nogometnu kuću slavnih.

(Fena)