Scholes okončao igračku i počinje trenersku karijeru

Paul Scholes, Manchester United, Paul Scholes, Alex Ferguson, Manchester United
"Ovo nije odluka koju sam donio jednostavno, ali osjećam da je sada pravo vrijeme da prestanem da igram", rekao je 36-godišnji Scholes, koji je za United od 1994. godine odigrao 675 utakmica i postigao 150 golova.

On će se od sljedeće sezone priključiti trenerskom timu Manchester Uniteda.

"Nisam mnogo rječit, ali ću vam reći da je igranje nogometa sve što sam ikada želio u životu da radim. Bila je čast imati tako dugu i uspješnu karijeru u Manchester Unitedu. Biti dio tima koji je osvojio rekordnu 19. titulu bila je privilegija. Želim da zahvalim navijačima na podršci, svim trenerima i igračima s kojima sam sarađivao tokom godina. Ali najviše želim da zahvalim Alexu Fergusonu koji je bio sjajan menadžer. Od dana kada sam došao u klub njegova vrata su uvijek bila otvorena i znam da će ovaj tim osvojiti još mnogo trofeja pod njegovim vodstvom", rekao je Scholes.

On je s Manchester Unitedom osvojio deset titula u Premier ligi, tri FA kupa, dva Liga kupa, tri Superkupa Engleske, dvije titule u Ligi prvaka, Interkontinentalni kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Dres reprezentacije Engleske nosio je 66 puta i postigao 14 golova. Četiri puta bio je igrač mjeseca u Premier ligi, tri puta u najboljem timu sezone, a 2008. je uvršten u englesku nogometnu kuću slavnih.

(Fena)