Scholes: Ferguson je tražio da igram još jednu sezonu

Paul Scholes, Manchester United, Paul Scholes, Alex Ferguson, Manchester United
"Menadžer je smatrao da u narednoj sezoni mogu da odigram 15 do 20 utakmica", kazao je 36-godišnji igrač, koji je u svibnju objavio okončanje igračke karijere.

"Pred kraj sezone fizički se nisam dobro osjećao na treninzima ili utakmicama. Mislim da sam donio ispravnu odluku", rekao je Scholes, koji je s Manchesterom osvojio deset naslova prvaka Engleske.

Posljednji, 676. susret u dresu Uniteda odigrao je u finalu Lige prvaka na "Wembleyu" protiv Barcelone, prenosi BBC.

Bivši engleski reprezentativac, koji je debitirao za United 1994. godine, sada će preuzeti jednu od trenerskih pozicija na "Old Traffordu".

"Uvijek sam mislio da ću znati kada je pravo vrijeme. Osjetio sam da je to vrijeme sada došlo. To nije bila teška odluka jer dobro poznajem svoje tijelo", kazao je Scholes, kojeg je Ferguson nazvao "nevjerovatnim igračem", dok je izvršni direktor David Gill za njega kazao da je "jedan od najvećih igrača koji su nosili dres Uniteda".

No, Scholes smatra da nije nezamjenjiv.

"Ferguson će znati kako dalje. Mnogo je velikih igrača koji su napustili klub. Pogledajte samo Roya Keanea, Marka Hughesa, Bryana Robsona, Erica Cantonu. Mislite da ih nećete moći zamijeniti, ali klub uvijek pronađe rješenje", izjavio je Scholes.

(Fena)