Sastav Anoda prvakom ovogodišnjega, jubilarnog Aluminijeva malonogometnog turnira

Održan je, tradicionalno, u organizaciji Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija, na travnjacima tvorničkoga športsko-rekreacijskoga središta Relax na Buni, a u završnomu su susretu ovogodišnjim prvacima postali igrači Anoda. Izvođenjem jedanaesteraca, porazili su momčad Osiguranja, konačnim ishodom u omjeru 7:6, nakon što je susret završio neodlučeno (3:3).

Treće su mjesto osvojili igrači sastava Elektroliza B, svladavši Elektrolizu Održavanje omjerom 8:3. Početni udarac završnoga susreta simbolično je izveo Filip Ivanković, sin pokojnoga Vlade, a po završetku nogometnih odmjeravanja snaga, koje su i ove godine protekle u valjanomu športskom duhu i pod budnim očima sudaca Zdenka Golemca i Olivera Kožula, uslijedilo je darivanje najboljih i prijateljevanje u tamošnjemu Aluminijevu restoranu.

Osim za troje prvonagrađenih momčadi, pokala i prigodnih darova bilo je i za druge te je fairplay priznanje dobio sastav Elektroliza D, dok je najboljim igračem proglašen Vinko Čule, najboljim strijelcem Samir Bijavica, a najboljim vratarom Dalibor Kvesić. Inače, tijekom protekla tri tjedna, na turniru se natjecalo ukupno jedanaest sastava, podijeljenih u dvije skupine, a prijavljenih pod nazivima: Anode, Anode Peć, Elektroliza B, Elektroliza C, Elektroliza D, Elektroliza Održavanje, GOS, Ljevaonica, Osiguranje, Tovari (Skladište) i Transport.

Snažnu je potporu organizaciji turnira pružila Uprava Društva koja će i ove godine poduprijeti sudjelovanje djelatnika Aluminija na športskim susretima Sindikata metalaca Hrvatske. Čak 33 športska predstavnika Aluminija 19. ovoga mjeseca odlaze u istarski Novigrad, gdje će ime naše tvornice braniti u više športskih disciplina, poput maloga nogometa, odbojke na pijesku, stolnoga tenisa, bućanja i pikada.