Saša Papac: Neka Džeko bude starter, a Ibišević strijelac za pobjedu Zmajeva

saša papac, Glasgow Rangers, saša papac, Glasgow Rangers, saša papac, Glasgow Rangers, saša papac, BIH, SP Brazil, saša papac, Glasgow Rangers, FC Celtic, rangers celtic

Mostarac koji je ikona navijača Bosne i Hercegovine večerašnji meč posmatrat će iz sarajevskog studija BHT-a gdje će komentirati predstojeći meč. Kako kaže, nakon prvog kola još je veći optimista nego što je bio pred sami Mundijal.

"Ono što smo do sad u grupi pokazali, slobodno mogu konstatirati da smo bolji od Nigerije i Irana. Još da to momci potvrde na samom terenu, svi ćemo biti sretni i ponosni. Igrači su, siguran sam, spremni i svjesni situacije i ja sam uvjeren da će svoj posao večeras odraditi maksimalno korektno", kazao je Papac za Klix.ba.

Mnogo se u posljednje vrijeme govori o formacijama sa jednim ili sa dva napadača. Papac smatra Džeko i Ibišević bogatstvo našeg tima, ali također I žali za trećim napadačem, kojeg kako kaže, nemamo.

"Realan je hendikep što su samo njih dvojica u Brazilu. Kada oni započnu meč, onda džokera u napadu nemamo. Zbog toga je možda i dobro igrati sa jednim napadačem, jer je očigledno Ibišević u prošloj utakmici dao novi, bolji ritam našoj igri, a na kraju krajeva je bio učinkovit. Ja bih volio da I sada tako bude, neka Džeko bude starter, a Ibišević strijelac za pobjedu", dodao je Papac.