Sarajevo traži bodove za zelenim stolom, neredi navijača na Tušnju

premijer liga BIH natjecanje, neredi Široki Brijeg, Neredi, suđenje, neredi u širokom brijegu, policajci, navijački neredi, Široki Brijeg, suđenje, suđenje, Oliver Knezović, navijački neredi

Kada nisu uspjeli pobjediti na travnjaku ljudi iz FK Sarajevo okreću se drugim metodama da bi uklnjižili nove bodove. Nakon utakmice  između Slobode i Sarajeva, koji su Tuzlaci na svom stadionu pobijedili sa 3:1, otvoreno je pitanje od strane gostiju da li je grač domaćina Stefan Gavarić imao pravo nastupa zbog žutih kartona.

Prema izvješću  NSBiH, Gavarić je igrajući za Olimpik u prvom dijelu prvenstva  dobio žute kartone u 8. kolu protiv Širokog Brijega, u 14. protiv Borca i 15. protiv Slobode. Protiv Slavije je u 11. kolu isključen i to nakon što je već ranije bio opomenut.

Iz Slobode ističu da je njihov nogometaš čist, te da je imao pravo nastupa, i kao odgovor na optužbe iz Sarajeva ističu da su njihovi subotnji gosti  ušli suspendirani zbog duga prema svom bivšem igraču  Semjonu Miloševiću.

Kako će se sve završiti nije poznato, i to nisu jedini repovi sa ove utakmice. Pored utakmice koju je Sloboda dobila sa 3:1 zasluženo na travnjaku, odigrano je i treće poluvrijeme utakmice na tribinama i oko stadiona, a  izvješća govore kako su još jedanput krivci pripadnici ozloglašene navijačke skupine „Horde zla“. Oko 350 ih se našlo na samom stadionu, dok ih je oko 150 ostalo vani pošto ih organizator više nije mogao primiti zbog rekonstrukcije stadiona.

"Na vrijeme je procijenjeno kako bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira i to većih razmjera, pa je izvršeno pražnjenje tribine na kojoj su bili smješteni navijači FK Sarajevo. Uslijed toga došlo je do napada od strane navijača iz Sarajeva na službenike policije MUP-a TŽ-a, nakon čega su dvije osobe lišene slobode i prevezene na UKC Tuzla, gdje su im od strane liječnika konstatirane lakše tjelesne povrede.” – navodi se u priopćenju MUP-a TŽ-a.

“Tijekom navedenog narušavanja javnog reda i mira lakše tjelesne povrede zadobila su 4 navijača FK Sarajevo, 2 navijača FK Sloboda, 1 radnik zaštitarske tvrtke, kao i 6 službenika policije MUP TK-a.” – ističe se u dalje u priopćenju.

“O čitavom događaju je obaviješten županijski tužitelj, a uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici OKP PU Tuzla, koji poduzimaju daljnje mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog slučaja. Nakon svih događaja, službenici Jedinice policije za podršku Županije Sarajevo, JP za podršku MUP TŽ-a i službenici policije PU Tuzla su navijače FK Sarajevo organizirano propratili u pravcu istočnog dijela grada i dalje prema Sarajevu.” - navode iz MUP-a TŽ.