Sankcije Nogometnom savezu BiH moguće prije skupštine

NS BIH, sankcije
...kući nogometa iz Sarajeva uvedu i prije automatskih, najavljenih za 1.travnja. Sjednica Skupštine Nogometnog saveza BiH zakazana je za 29.ožujka , ali je veliko pitanje da li će ona biti i održana. Kakva je svrha raditi sa nelegalnim delegatima iz Federacije BiH? Neću ništa da prejudiciram, ali sve ovo zajedno nema nikakvog smisla - istakao je za banjalučke medije generalni tajnik Nogometnog saveza RS Rodoljub Petković, prenosi depo.ba.

Izvještaji koje je Imamović poslao u Švicarsku nesumnjivo su otvorili oči ljudima iz UEFA i FIFA koji su očigledno sagledali gdje su pogriješili, ali tu grešku ne žele da priznaju.

-Nogometni savez Republike Srpske je uradio sve što je do njega bilo kada je u pitanju procedura za sazivanje Skupštine zajedničkog saveza. Ne želim ništa da prejudiciram, ali treba u svakom slučaju očekivati reakciju iz Niona i Ciriha - dodao je Petković.

Prvi operativac saveza iz Banjaluke je istakao da nema informacije o mogućim sljedećim potezima UEFA i FIFA.

- Nemam informaciju o eventualnim posljedicama koje bi uslijedile poslije ostavke Imamovića. Ipak, očigledno je da su UEFA i FIFA izgubile sugovornika u FS BiH, što samo po sebi može da izazove nesagledive posljedice. Pred nama je vrijeme, vidjet ćemo kako će se situacija dalje odvijati - kazao je Petković.

 

Evropska (UEFA) i Svjetska (FIFA) nogometna federacija trebalo je da pošalju danas i sutra delegacije u Sarajevo na razgovore sa ljudima iz FS BiH u vezi sa svim problemima u nogometa BiH.

Delegacije iz Švicarske trebalo bi da se sastanu sa tročlanim Predsjedništvom u sastavu Sulejman Čolaković, Iljo Dominković i Bogdan Čeko, odnosno generalnim tajnikom FS BiH Јasminom Bakovićem.