Samo u BiH: Sudac bez kazne, samo je jednom pogriješio na štetu Zrinjskog

ognjen valjić, ognjen valjić, ognjen valjić, BH Telecom Premijer liga BIH, HŠK Zrinjski
Posebno se to odnosi na utakmicu 2. kola Lige za prvaka između Zrinjskog i Željezničara (0:0) koju je sudio Ognjen Valjić.

Valjić je zbog nekoliko diskutabilnih situacija "skinut" sa meča Metalleghe - Čelik, kojeg je trebao suditi za vikend, ali su u Komitetu za suđenje utvrdili da je na utakmici u Mostaru napravio samo jednu veliku grešku.

To se odnosi na situaciju iz 76. minute, kada je nakon Kerlinog starta nad Todorovićem propustio svirati penal za domaće i sankcionirati defanzivca Željezničara.

S obzirom da je Komitet utvrdio da je to bila njegova jedina greška, Valjić nije dobio ocjenu zbog koje bi bio sankcioniran pa će proći bez kazne.

Ognjen Valjić je već za srijedu delegiran za četvrtog suca utakmice Široki Brijeg - Željezničar u polufinalu Kupa BiH.

Vjerojatno ovo se može dogoditi samo u BiH. Podsjećamo utakmica HŠK Zrinjski-FK Željezničar okarakterizirana je kao derbi kola i čitavog prvenstva i završila je rezultatom 0:0. Da sudac Valjić nije napravio tu samo jednu veliku grešku, te da je sankcionirao nogometaša Željezničara i svirao kazneni udarac za Zrinjski stanje na ljestvici bi danas bilo drugačije. Zrinjski bi i dalje bio na prvom mjestu, ali zbog te samo jedne velike greške na prvom mjestu je Željezničar.

Svaki komentar je suvišan, i dobro se zna na čiji mlin ide voda u Premijer ligi BiH ovog proljeća.

HERCEGOVINA.info