Samo jednom je Cibalia slavila kod Lokomotive

cibalia dinamo
Nebeskoplavi i dalje ne znaju za pobjedu ove sezone, dok je idućem protivniku to uspjelo upravo u posljednjem kolu na gostovanju kod Slaven Belupa.

Samo jednom je Cibaliji uspjelo iz Zagreba se vratiti s punim plijenom, a dogodilo se to prije više od četiri godine. Točnije, u susretu odigranom na Maksimiru početkom travnja 2012. Andrej Kramarić, danas napadač Hoffeinheima, doveo je domaćina u vodstvo odmah na početku utakmice, da bi već do odlaska na odmor preokret i vodstvo Cibaliji donijeli Dino Kresinger i Mladen Bartolović. Pokazalo se to kasnije i konačnim rezultatom. Općenito, Lokomotiva i Cibalia do sada su se susretali jedanaest puta, a jednu pobjedu više imaju nebeskoplavi. Tri od spomenutih jedanaest susreta odigrana su u Hrvatskom nogometnom kupu u kojem su Lokosi Vinkovčane prvo zaustavili u polufinalu, a zatim kasnije i u osmini finala.

Uoči samog susreta, trener Mršić je optimističan i vidi priliku protiv sastava koji, kako kaže, još uvijek izgleda neuigran.

- Ovaj bod protiv Rijeke smo svi vjerojatno proslavili. Iako nismo bili na razini prethodnih utakmica, bilo je bitno uzet taj bod ili tri. Dolazi nova utakmica s direktnim suparnikom, rekao bih borba za opstanak. Lokomotiva je promijenila dosta igrača, nisu još uigrani. Kao trener tu vidim našu šansu. Gledao sam snimku njihove utakmice sa Slaven Belupom i nisu me nešto posebno oduševili. Igramo na njihovom terenu i oni će vjerojatno učiniti sve da nas pobjede. Ipak, vjerujem da će tako razmišljati i moji igrači i dati zadnji atom snage da se vratimo sretniji za Vinkovačke jeseni.

Protiv Lokomotive navijači mogu očekivati i određene promjene u sastavu i za to trener Mršić ima više razloga. Najvjerojatnije neće biti Sandra Ugrine koji s klubom vodi arbitražni spor, Ivan Zgrablić ima tri žuta kartona, nekolicina igrača ima problema s ozljedama, a s predstavom pojedinaca vinkovački strateg jednostavno nije zadovoljan.

- Tiago napravi dvije dobre situacije i onda završi sa svojim igranjem. Koliko puta je bek centrirao njemu i Baši? On ima nešto prema naprijed, ali 2-3 igrača se ne može trpjeti. Treba isprobati i druge. Htio bih napraviti dobru igru, da se oni umore jer Baša će onda bolje djelovati kada uđe s klupe. Zgrablić ima tri žuta kartona i to mi je veliki problem, svaku utakmicu igra novi stoper Uvijek je nervoza kada nedostaje netko iz zadnje linije. Stalno tražim tog još jednog stopera, jer ne znam što će se događati tijekom sezone, zaključio je Stanko Mršić.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info