Šake poletjele u Bordeauxu

Uzavrele su strasti u Bordeauxu, a ishodom utakmice 33. kola Le Championnata između Žirondinaca i Lyona najmanje su zadovoljni sami akteri utakmice, a više u taborima Marseillea, Montpelliera i Lillea.

Marseille jer mu je prva titula prvaka nakon 1992. nadohvat ruke, Auxerre jer je madomak izravnom plasmanu u Ligi prvaka, Montpellier jer u slučaju sutrašnjeg trijumfa protiv Toulousea preuzima treće mjesto ispred Lyona na poziciji koja dovi u pretkolo Lige prvaka, a Lille jer mu tri boda protiv Monaca donose peto mjesto bod ispred Bordeauxa na poziciji koja vodi u Europsku ligu.

Uoči utakmice Lyona i uzvrata za bolnu eliminaciju u četvrtfinala Lige prvaka (ukupno su Lavovi slavili 3:2) Bordeaux je izgubio pet od posljednjih šest utakmica i tri boda protiv polufinalista Lige prvaka došla bi kao melem na ljutu ranu.

Žirondinci su dvaput vodili, Lyon se dvaput vraćao. Bordeaux je poveo u 25. minuti golom Chamakha, Ederson je izjednačio u 55. minuti, Bordeaux je ponovno poveo golčinom Plašila u 62., ali Cris je glavom okrenut leđima golu Ramea ponovno izjednačio u 71. minuti.

Posljednjih 10-tak minuta sudac Said Ennjimi je izgubio konce utakmice, svirao kad nije, a nije svirao kad je bilo potrebno. Strasti su uzavrele i Ennjinmi je podijelio tri izravna crvena kartona, prvi Reveillereu zbog brutalnog starta s obje noge na Tremoulinasu, drugi Tremoulinasu koji mu je isprovociran krenuo uzvratiti jednakom mjerom i treći Jussieju koji je u općoj gužvi Pjanića odalamio laktom.

sportnet.hr/Maja Giljanović