Šahtar može već u Beogradu izboriti proljeće u Ligi prvaka

Naš dvojac u Šahtaru uvjeren je da ukrajinska momčad može pobijediti u Beogradu, a da Braga u drugoj utakmici 5. kola skupine H neće svladati Arsenal, što bi značilo da je priča gotova. Jednostavno, trener Šahtara Mircea Lucescu želi što prije izboriti tu drugu poziciju, koja bi značila povijesni uspjeh kluba.

Šahtarov kapetan Srna bio je odlično raspoložen uoči dvoboja. Javio nam se iz Beograda, ali izjave će davati poslije utakmice. Srna, kao i cijeli Šahtar, ništa ne želi prepustiti slučaju. Pa naš reprezentativac gata...

- Prije utakmice protiv Arsenala u Londonu dao sam vam izjavu, pa smo primili pet komada. Zato ću sada šutjeti - kazao je Srna. No, nešto je razgovorljiviji bio kad su ga nazvali novinari beogradskog "Sportskog žurnala", kojima je rekao:

- Imamo veliku šansu upisati se zlatnim slovima u Šahtarovu povijest, naš klub još nikad nije u Ligi prvaka dočekao proljeće. Utakmica u Beogradu naša je prva meč-lopta, ne bježimo od uloge favorita, ali smo svjesni da neće biti lako. Gledali smo videozapis utakmice Partizan - Braga, kad je Partizan dominirao. Uostalom, i u Donjecku smo se dugo mučili s Beograđanima i tko zna što bi bilo da nisam zabio gol iz "slobodnjaka" - rekao je Srna i dodao:

- Nećemo srljati, u nekim inačicama i bod nam može biti dobar, jer smo u zadnjem kolu domaćini Bragi.

U drugoj utakmici ove skupine, Braga je domaćin Arsenalu. Portugalce samo pobjeda drži u igri za ulazak u osminu finala, dok bi Arsenalu bod zajamčio europsko proljeće.

U skupini E, Bayern je već osigurao nastup u osmini finala i ležerno putuje u Rim, u goste Romi, kojoj su bodovi silno potrebni. Vidjet ćemo kakav će sastav Van Gaal sučeliti Rimljanima. U drugoj utakmici te skupine, Basel je domaćin Cluju, pobjednik ostaje u utrci za sljedeći krug, remi bi najviše odgovarao - Romi.

Chelsea će također biti opuštena kod kuće protiv otpisane Žiline, ali će zato vatreno biti u Moskvi, gdje će Spartak ugostiti Marseille u okršaju skupine F koji bi mogao izlučiti drugog polufinalista.

Baš kao Bayern i Chelsea, i madridski Real putuje u Amsterdam bez opterećenja. Lakše ozlijeđeni Higuain i Khedira sigurno neće igrati protiv Ajaxa. Ajaxu je pobjeda imperativ želi li ostati u utrci za drugo mjesto u skupini G. Auxerre je domaćin Milanu i pobjedom bi Talijani napravili veliki korak prema osmini finala. No, i Auxerre se još nada prolazu...

izvor: sportal.hr