Safet Sušić o Alenu: Hrvatska je logičan izbor, odrastao je tu

Igor Štimac želi riješiti sve dvojbe. Alenu Haliloviću poslat će poziv za utakmicu protiv Škotske na Maksimiru. Želi već sad osigurati da Dinamov "wunderkind" i u budućnosti nosti "kockasti" dres.

- Štimac želi završiti tu priču i to je sam potvrdio. Ne vidim tu ništa čudno. Davno sam rekao da s Hrvatskom ne želim ‘rat' oko Alena Halilovića - javio se jučer iz Sarajeva izbornik BiH Safet Sušić.

Alen je u veljači odbio pozivnicu da bude gost reprezentacije BiH na utakmici u Sloveniji. Prije odlaska na Euro s U-17 reprezentacijom još je jednom ponovio kako nije odlučio za koju će reprezentaciju igrati.

- Na dečka ne treba raditi pritisak. On je još mlad i vjerojatno to sam ne može ni odlučiti. Sigurno će na odluku utjecati i roditelji - kaže Sušić i dodaje:

- Vjerujem da će prihvatiti Štimčev poziv i da će protiv Škotske zaigrati barem minutu. Pa ne zove ga Igor jer mu on sad treba. Hrvatska je Alenov logičan izbor. Odrastao je u Zagrebu, igra za U-17 reprezentaciju i mislim da to nema razloga mijenjati. Normalno je da igra za vas.

Pape je nekoliko puta ponovio kako je Alen još premlad za velike izazove.

- On može biti pravi u kvalifikacijama za dvije-tri godine, zato ga ja i nisam zvao.

Čini se da će Halilović s Hrvatskom na pripreme u Međugorje. U isti hotel gdje je prije tri mjeseca i upoznao Štimca.

24sata.hr