SAD i Engleska u sjeni Al Qaide i huligana

Jedna od najrizičnijih utakmica u JAR-u je zasigurno ona prvog kola iz skupine B u Rustenburgu. Na travnjak stadiona istrčat će Amerikanci i Englezi, a njihov dvoboj bit će održan pod neviđenim mjerama osiguranja.

Jedan od razloga su engleski navijači čija je reputacija jako loša. Britanske vlasti već su zabranile odlazak na SP za čak tri tisuće Engleza koji su na nogometnim susretima izazivali nerede. Ali u JAR je otputovalo na desetke tisuća simpatizera 'Gordog Albiona' i bit će ih teško držati sve pod kontrolom. Pogotovo ako rezultat neće biti prema očekivanjima.

No, osim engleskih huligana, nad utakmicom se nadvila puno veća opasnost. To je Al Qaida koja je već slala prijetnje i jednoj i drugoj reprezentaciji, ali je i najavila bombaški napad prije, za vrijeme ili poslije njihove utakmice, prenosi tportal.hr.

Oko stadiona i okolice vladat će opsadno stanje. Na tisuće vojnika i policajaca brinut će se da se ne dogodi tragedija, no kako pišu strani mediji strah i oprez se osjeća na svakom koraku.

tportal