Rusi u strahu od odmazde Torcide

napad, Torcida, St. Peterburg, Hajduk, Torcida, zenit, Torcida, BBB, poruka
Halo, Slobodna Dalmacija - javio nam se ženski glas kada smo podignuli slušalicu.

Tražila nas je mlada novinarka iz Rusije.
- Zovem vas u Slobodnoj jer sam vidjela da ste najjači na području Dalmacije, a zanimaju me informacije o utakmici Zenita i Hajduka - počela je novinarka.
Prvo ‘u rukavicama’, a potom je, kad smo se ‘naspelovali’ imena, otkrila što ju zapravo zanima.

- Ma, ovdje smo čuli da se navijačima Zenita sprema ‘revanš’ za ono što su oni napravili u Rusiji navijačima Hajduka. Znate li što o tome što će se dogoditi prije utakmice 4. studenoga - pitala nas je sa strahom u glasu Polina Černica, novinarka radija ‘Kommersant fm’?

Kada smo joj objasnili da je teško predvidjeti što će se dogoditi, otkrila nam je što se događa u Rusiji.
- Veliko je zanimanje za ono što se dogodilo, a normalni dio ruskog naroda se zgraža nad onim što se dogodilo.

Evo, i ja vam se osobno ispričavam, jer mi je doista neugodno kada se takve stvari događaju u mojoj zemlji - kazala nam je iskrena Polina čija je medijska kuća dio najjačeg ruskog radijskog servisa.
Informacije o broju navijača Zenita koji planiraju pohod na Split stižu na kapaljku.

- Zvali smo i ljude u nogometnom klubu Zenit, ali i u klubu navijača tog kluba, ali nam još uvijek ne mogu kazati koliko će navijača krenuti put Splita. A koliko će biti policije? Koji su najveći neprijatelji vaše navijačke skupine u Europi? Je li ove godine već bilo nereda - rešetala nas je pitanjima znatiželjna Polina.

Strah od novog sukoba očito je velik, a jasno je kako je to i veliko upozorenje hrvatskoj policiji koja će morati pojačati patrole po splitskim ulicama, ovisno o broju navijača koji sa sjevera dođu u Dioklecijanov grad. Bolje spriječiti, nego liječiti.

izvor: slobodna dalmacija