Rumunjska - BIH 3:0

reprezentacija BIH, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, kvalifikacije za ep, kvalifikacije za ep, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, saša papac, Safet Sušić, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, Brazil, Safet Sušić, reprezentacija BIH, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH
Golove su postigli Mutu (36.) i Marica (40., 54.).

Susret je na stadionu Giulesti-Valentin Stanescu, pred oko 11.000 gledatelja, sudio Johan Eriksson iz Švedske.

Nogometaši BiH odigrali su jednu od najlošijih utakmica u ovim kvalifikacijama i pretrpjeli drugi poraz. Naime, Rumuni su dominirali tokom cijele utakmice, u potpunosti nadigravši bh. igrače koji nisu pronalazili način da ih zaustave u napadima ka Hasagićevom golu.

Pitanje pobjednika Rumunjska je riješila za četiri minute, u periodu od 36. do 40. minute, kada je postigla dva gola. U 36. minuti Mutu je iskoristio nesmotrenost odbrane BiH i s pet metara savladao Hasagića, a Marica je četiri minute kasnije na isti način postigao drugi pogodak.

Konačnih 3:0 postavio je Marica u 54. minuti, ponovo nakon greške odbrane bh. tima.

Rumunjska je u 90. minuti imala priliku da postigne i četvrti gol, ali je udarac Safunarua sa bijele točke odbranio Hasagić.

Rumuni su ovom pobjedom preskočili reprezentaciju BiH na tablici i tako ostali u igri za drugo mjesto. S druge strane, BiH sada zauzima peto mjesto s bodom manje od Albanaca i Rumuna.

U meču u Bukureštu za BiH su igrali: Hasagić, Spahić, Mravac, Rahimić, Pjanić, Misimović, Džeko (od 63. Muslimović), Mujdža, Lulić, Ibričić (od 63. Štilić), Medunjanin (od 46. Ibišević).

Naredni susret reprezentacija BiH igra 7. lipnja u Zenici protiv Albanije.

(Fena)