Ronaldo: Lakše je raditi sa Zidaneom

Foto: Real Madrid
Foto: Real Madrid

Nakon što je Francuz sjeo na klupu ovaj mjesec Real Madrid je pobijedio dvije utakmice, prvo s 5-0 Deportivo iz La Coruñe, a onda u nedjelju i Sporting.

Benitez, bivši trener Valencije, Liverpoola, Chelsea, Intera i Napolija smijenjen je prije isteka prve polovice sezone zbog serije slabijih rezultata koji su ostavili Real Madrid iza gradskog rivala Atlética te aktualnog prvaka Barcelone.

"Iskreno, s nekim trenerima se više uživiš nego s drugima", rekao je Ronaldo novinarima nakon utakmice u kojoj je zabio dva gola. "Ne pitajte me zašto, ali igrači osjećaju veću empatiju prema Zizou. Takav je nogomet. Nikada nisam imao nikakav problem s Rafaelom, on vidi nogomet drugačije nego Zizou, no obojica su htjeli sve najbolje klubu. Ja sam i kod Beníteza radio svoj posao na uobičajen način i pokušavao napraviti sve najbolje za momčad", dodao je.

Istaknuo je da igrači nisu radili protiv bivšeg trenera nastojeći ga izgurati iz kluba.

Francuz, heroj domaće publike iz igračkih dana, potaknuo je momčad, rekao je Ronaldo. "Iskreno, primijetio sam promjenu na bolje i entuzijazam među igračima od kada je došao Zidane", napomenuo je.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je obje utakmice od prve minute a Mateo Kovačić, koji protiv Deportiva nije mogao igrati zbog ranije dobivenog izravnog crvenog kartona, u nedjelju je upisao prve minute pod vodstvom Zidana. On je ušao u 64. minuti umjesto ozlijeđenog Karima Benzeme.

Cristiano Ronaldo smatra da su igrači dobro prihvatili Zidana jer je bio pomoćnik trenera Carla Ancelottija kojeg su voljeli te da je sada nastavio s njegovim pristupom i metodama.

Hina