Ronaldo: Jednog dana želio bih se vratiti u Manchester United

Cristiano Ronaldo
Igrala se 30. minuta na Old Traffordu, Di Maria je centrirao u kazneni prostor, a Cristiano Ronaldo odrazivši se od poda ostavio Evru puni metar ispod sebe i glavom zakucao loptu u Manchesterovu mrežu.

Suigrači pritrčavaju strijelcu, skaču oko njega, ali on govorom tijela Manchesterovim navijačima daje do znanja da mu je žao.

"Manchester je bio moj dom i još je u mome srcu. Znam kako će teško biti zaigrati protiv Uniteda", rekao je prije utakmice Ronaldo i tako pokazao da dobro pamti koji ga je klub napravio ovime što danas je. U uzvratnoj utakmici te godine na Santiago Bernabeu, nakon Modrića, Ronaldo je zabio još jednom te izbacio iz natjecanja klub s kojim je 2008. stao na krov Europe.

Nešto manje od godinu i pol nakon spomenutog događaja Cristiano i "njegov" Manchester ponovno se sastaju. Ovoga puta u pitanju je utakmica Champions kupa na michigenskom stadionu gdje će dva europska megadiva ponovno odmjeriti snagu. Iako na klupi "Crvenih vragova" više ne sjedi Sir Alex Ferguson, kojega Ronaldo naziva svojim ocem, Portugalacu zasigurno neće nedostajati emocija. Uostalo, i sam je uoči utakmice rekao:

- U Manchester sam došao kao klinca i svi su me domah sjajno prihvatili. Nikada ne bih postao ono što sam danas da nije bilo Uniteda. Tretirali su me kao Boga, a ja to ne zaboravljam. Naravno da bih se jednog dana želio vratiti u Manchester - kazao je Ronaldo.

Motiv više za Ronalda je taj što bi mu današnja utakmica, zbog ozljede koljena koju vuče već mjesecima, trebala biti prva nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu. Zadnji trening odradio je punom snagom, a visoko dignuti palac jasna je sugestija medicinskom osoblju kako se osjeća. "Moramo biti oprezni s Ronaldom. U srijedu je odradio dva treninga i to na svoju ruku", rekao je trener Ancelotti, ali tko može spriječiti najboljeg igrača svijeta da zaigra takvu utakmicu.

Očekuje se da će utakmici prisustvovati 110 tisuća navijača, koliko iznosi puni kapacitet najvećeg američkog stadiona u Michigenu. Na stadionu inače igra studentska momčad američkog nogometa s michigenskog sveučilišta.

Jutarnji.hr