Ronaldinho: Očekujem nogometnu ljepoticu na Old Traffordu

U prvom susretu na San Siru Manchester United je pobijedio s 3-2, a novi dvoboj na redu je u srijedu u Manchesteru.

- Jasno da će za nas to biti teška utakmica, ali ništa nije nemoguće. Očekujem nogometnu ljepoticu! Zašto? Nama za prolaz igra samo pobjeda, što znači da ćemo tako morati i postaviti igru, napadački, na pobjedu. Oni će, pak, igrati na domaćem terenu, dakle, onako kako i inače igraju pred svojim navijačima. Drukčije i ne znaju, jer njihov trener traži od njih da igraju ofenzivno. Stoga mislim da bi to trebala biti izvrsna utakmica - kaže Ronaldinho.

U nastavku upozorava svoje suparnike.

- Milan ima veliku tradiciju u Ligi prvaka. U ovom natjecanju svi znaju da će Milan uvijek biti Milan, bez obzira na okolnosti. Kada sam igrao za Barcelonu, sastali smo se s Milanom u Ligi prvaka i osjetio kako je to sučeliti se s ''rossonerima'' u Ligi prvaka. Itekako smo respektirali povijest Milana. Sada tu istu snagu osjećam noseći Milanov dres.

Ukoliko Milan uspije nekako preskočiti Manchester, a potom i ostale prepreke do finala, Ronaldinho bi opet dobio priliku za nastup na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu, na kojem je pokupio ovacije na otvorenoj sceni u studenome 2005. godine, noseći tada dres najvećeg Realovog rivala Barcelone.

- To bi bilo fantastično! Kada sam s Barcelonom osvojio Ligu prvaka u sezoni 2005/'06, najviše pamtim trenutak kada smo primali i podizali trofej pobjednika, a ja sam stajao prvi do Carlesa Puyola. To je slika koja će zauvijek ostati u mom sjećanju - zaključio je Ronaldinho.

jutarnji list