Roma za Tina Jedvaja spremna Dinamu platiti 5 milijuna eura

... igrališta na početku susreta, interovci nisu štedjeli Modre. Ipak, odradio je tu utakmicu do kraja, kao zadnji vezni, tek poslije krenuo vidati rane.

Tin Jedvaj, za kojega će i Kruno Jurčić reći da ja najveće otkriće proljeća i da će napraviti najveću karijeru od svih Dinamovih mladih igrača definitivno je mladić koji je sve opčinio. I dok se čak i oko ekstra talentiranog Alena Halilovića mogu čuti oprečni stavovi, o igri Tina Jedvaja govori se samo u superlativima.

Od suigrača, trenera, neutralnih stručnjaka, do običnih navijača. A nevjerojatna priča o ekspresnom i neočekivanom ulasku u prvu momčad "na mala vrata", preko fenomenalno odrađenog debitantskog derbija na Poljuda, do komplimenata svih nogometnih čimbenika nastavlja se poput filma.

Tin Jedvaj odigrao je tek sedam utakmica za Dinamo, još nije punoljetan, a već je debelo podcrtan u notesima skauta mnogih europskih klubova, a najviše se, kako čujemo, "zapalila" Roma. Rimski klub ne odugovlači i ne razmišlja previše, Vučica bi, primjerice, dovela Dinamova stopera na ljeto i spremna je platiti pet milijuna eura.

Pismena ponuda nije još na modrom stolu, ali, pitanje je bi li ta svota mogla 'slomiti' Zdravka Mamića. I, uvijek postoji dvojba. Jedna logika govori da je pet milijuna veliki novac za sedamnaestogodišnjeg stopera, koji bi bilo ludo odbiti.

Jer, ipak je on stoper, a zamjene, poput Šimunovića ili Čalušića, već su spremne zauzeti njegovo mjesto. Međutim, druga logika, koja zasad "pobjeđuje" jest ona da će talentirani Jedvaj za godinu-dvije vrijediti višestruko više, a u najgorem slučaju barem tih pet milijuna.

Kako god rimska priča završila samo je još jedan dokaz kako se hrvatskim igračima širom otvaraju vrata Italije ulaskom naše zemlje u Europsku Uniju. Hrvatski igrači više neće biti stranci, talijanski klubovi to iskorištavaju više od svih u zadnje vrijeme. Hrvatska kolonija u Seriji A ionako se širi, na ljeto će tamo Mlinar i Bubnjić (Udinese), a moguće je da još neki mladi igrač završi na Apeninima. Jedvaj bi mogao biti jedan od njih...

Izvor: Jutarnji.hr