Roma ujedinila Italiju: Čestitali Juve, Inter i Milan, gazda se kupao u fontani, a objava kluba na Twitteru je hit!!

roma, barcelona, Liga prvaka
Što reći nego ludnica! Roma je u senzacionalnoj utakmici na Olimpicu s 3:0 pobijedila Barcelonu i nadoknadila 4:1 iz prve utakmice što je ravno čudu. Stadion je eksplodirao nakon posljednjeg sučevog zvižduka, a slavlje se prelilo na rimske ulice.

Krenuli su spontani karuseli, a u jednoj se rimskoj fontani, onoj na Piazzi del Popolo, okupao i kod većine omraženi vlasnik James Pallotta. U ovoj noći sve je bilo barem nakratko oprošteno američkom milijarderu.

A već u nedjelju je veliki rimski derbi. Ako i to pobjede, gdje će im biti kraj.

''Zagrlio sam momke u svlačionici, ali im i rekao da imamo derbi u nedjelju. Uvijek želimo više pa zašto ne i finale u Kijevu? Vjerovali smo u ovo pa zašto ne i u finale'', rekao je oduševljeni trener Rome Eusebio Di Francesco.

''Za ovakve trenutke je predivno živjeti za ove boje'', napisao je na Twitteru oduševljeni Francesco Totti, a putem društvenih mreža čestitali su brojni bivši igrači, ne samo oni Romini.

Legenda Milana i Juventusa Andrea Pirlo čak je ušao u svlačionicu pozdraviti igrače. Tamo je pak vladala totalna euforija.

Čestitke su javno odmah odaslali rivali za sjevera zemlje Juventus, Inter i Milan, ali i Fiorentina i ostali. Ta pobjeda kao da je nakratko ujedinila nogometnu Italiju.

Također, talijanski mediji sjetili su se omalovažavanja u španjolskim, naročito katalonskim medijima nakon ždrijeba. Za razliku od Reala, Barca je kao bila dobro prošla u tom ždrijebu...