Roma u 2017. počinje s radovima na gradnji vlastitog stadiona

roma, stadion

Početak gradnje 1.3 milijarde vrijednog stadiona Della Roma godinama je bio odgađan zbog problema s dobijanjem svih potrebnih dozvola, ali Gandini je kazao kako je klub na "posljednjem koraku procesa" i kako će kamen temeljac sigurno biti postavljen sljedeće godine, a stadion bi mogao biti spreman za početak sezone 2020/21. ako ne i ranije.

"Od početka radova dijeli nas par mjeseci. Bez obzira na izbore i promjenu vlasti uvjeren sam kako će naš projekt uz minimalne izmjene dobiti dopuštenje", izjavio je Gandini.

Izgradnjom svoga stadiona Roma namjerava slijediti primjer prvaka Juventusa koji od 2011. godine igra na svom stadionu kapaciteta 41,000 gledatelja te više ne mora dijeliti gradski stadion s lokalnim rivalom Torinom.

Trenutačno Roma dijeli Olimpijski stadion u Rimu s gradskim suparnikom Lazijom, a oba kluba taj stadion iznajmljuju od grada što ih sprečava u modernizaciji objekata. Gradnjom svoga stadiona klub bi povećao mogućnost zarade od popratnih sadržaja poput restorana i trgovina po uzoru na ostale velike klubove u Europi.

Hina