Robert Prosinečki progovorio o burnom razdoblju: Otkrio zašto ostaje izbornik BiH i jednog igrača Dinama posebno pohvalio

robert prosinečki, robert prosinečki, BIH, BIH, robert prosinečki, robert prosinečki, BIH, Armenija, robert prosinečki, BIH, robert prosinečki, robert prosinečki, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, Edin Džeko, robert prosinečki

Legendarni član brončanih vatrenih ostao je na klupi Bosne i Hercegovine
Burno je razdoblje iza legendarnog nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Roberta Prosinečkog koji obnaša dužnost iznornika reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je nakon šokantnog poraza od Armenije u kvalifikacijskoj utakmici u Jerevanu (4:2)  još vruć i u elementu dao ostavku. Nakon povratka  u Sarajevo je još jednom potvrdio da odlazi, a u utorak je stigao neočekivani obrat. Nogometni savez BiH je njegovu ostavku odbio i pružio mu punu podršku da ostane na klupi. Na kraju je ostanak potvrdio i sam “Žuti”.

‘Još ima izgleda’

 Slavni hrvatski nogometaš i član brončanih Vatrenih iz ’98 sada je u razgovoru za Al Jazeeru Balkans sam objasio što se točno zbivalo.

“Nakon utakmice s Armenijom shvatili su da su šanse da kroz kvalifikacije izborimo Euro postale minimalne i odlučio sam otići iz moralnih razloga. No, nakon sjednice Izvršnog odbora i nekih razgovora vidjeli smo da neke šasnse ipak postoje pa sam odlučio ostati do kraja”, izjavio je Prosinečki.

Dinamovac oduševio

Izbornik BiH prokomentirao je izvrsne nastupe člana zagrebačkog Dinama Amera Gojaka koji je u dvije utakmice za bosanskohercegovačku reprezentaciju postigao tri pogotka.

“Ne radi se samo o tri gola u dvije utakmice, pokazao je svojom kvalitetom i borbenošću da je budućnost BiH nogometa. Zbog toga možemo biti sretni”, poručio je.

Nakon šest odigranih utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na četvrtom mjestu kvalifikacijske skupine J. Prva je momčad Italija s 18 bodova, druga Finska s 12, a treće Armenija s 9 bodova.

net.hr