Rijeka nokautirila Dinamo na Maksimiru

GNK Dinamo, nk šibenik, Dinamo, rijeka

No, Dinamo je i bez Rukavine u prvom dijelu bio dojmljiv, moćan, raznovrstan, iako je Zajec smrknuta čela otišao na poluvremenu u svlačionicu. Naime, samo jedna nepažljivost Dinamovih vezista i obrane bila je dovoljna da Rijeka zabije gol.

Mladi Šime Vrsaljko bio je pokretačka snaga plavih u prvom dijelu i uz "odsutnog" Belgijca Yourassowskog radio je što je htio.

Tako je već u 8. minuti Dinamov Zadranin probio desni bok i odlično dodao Sammiru za 1:0. Brazilac je u vrhunskoj formi, to mu je već četvrti gol ove sezone.

Moralesova opuštenost

I kada se očekivala nova Rijekina kapitulacija, sasvim neočekivano gost je izjednačio. Morales je poklonio loptu u sredini igrališta, uslijedila je munjevita kontra, šut Đalovića, odbijanac vratara Lončarića i pogodak Rodića za 1:1

Dinamov vratar mogao je bolje reagirati, ali pravi krivac za pogodak je Čileanac čija je opuštenost bila kobna. Zato ga je Zajec i "sankcionirao", te ga već u 50. minuti povukao s igrališta.

Rijeka je do kraja prvoga poluvremena bila u bunkeru i pravo je čudo kako nije primila bar još tri pogotka. Dodo je u 29. minuti glavom uzdrmao vratnicu, potom je vratar Lisjak dva puta briljantno obranio stopostotne šanse Slepičke, a u posljednjoj minuti prvog dijela Čeh je sjajno dodao Ibañezu, a on u čistoj prigodi pucao kraj vrata. Sjajni riječki vratar spašavao je i u drugom poluvremenu.

Najprije je spektakularno obranio Vrsaljkov šut s 25 metara, potom je to ponovio i pri Slepičkinu pokušaju, a zatim je i Ademijev udarac glavom pod gredu iščupao mačjim refleksom. Čudesna večer Roberta Lisjaka!

U režiji Gajničana

U 73. minuti šok za plave: Štrok iz slobodnog udarca nabacuje u 16-erac, a Badelj glavom pogađa vlastitu mrežu! Pogodak u režiji susjeda iz Gajnica: Hrvoje je slavio, a Milan plakao... Tako je Dinamova uvertira za Sheriff doživjela potpuni fijasko, a Gračan je opet bio koban za Zajeca, kao i 1999. godine. I tada je, kao i sada, Dinamo promašivao, a Rijeka sretno došla do pobjede.

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja 2000. Sudac Vlado Svilokos (Sisak) 6

Strijelci: 1:0 Sammir (9), 1:1 Rodić (20), 1:2 Badelj (73, autogol)

Igrač utakmice: Robert Lisjak

preuzeto sa www.vecernji.list