Rijad Kobiljar: Nisam došao u Zrinjski biti dio statistike, želim napredovati kao igrač

rijad kobiljar, Stadion HŠK Zrinjski, rijad kobiljar, HŠK Zrinjski
...primijetili omalenog veznjaka Rijada Kobiljara. Olimpic zapravo po imenima i nije bio toliko loš, ali cjelokupna situacija u klubu zakočila je izvedbu na terenu, a Zrinjski dokazao da je u svom svijetu. E sad je taj Kobiljar dio mostarskog kadra...

Tri su igrača zasad pojačala prvake. Najviše se pričalo o bekovima, Tonćiju Kukoču i povratniku Zvonimiru Blaiću, a najmanje o veznjaku Rijadu Kobiljaru - možda i zbog činjenice da je posljednji od njih potpisao.

- Bilo je ponuda, i za vani i pet-šest iz Premijer lige, ali na kraju sam donio najbolju odluku. Ja to ovako vidim - sada sam u Zrinjskom, na meni je da se dokažem, ili ću bit igrač, ili neću, rekao nam je 20-godišnji veznjak.

- Stvarno sam oduševljen kako sam dočekan. Zrinjski je stvarno uređen na svakom koraku, kao klub, preko stručnog stožera do igrača, dodao je.

Olimpic mu nije bio prva postaja u bh. nogometu, no prethodnih se klubova baš i ne sjeća rado.

- Sa pet i pol godina iz Sarajeva sam, živio sam na Grbavici, otišao u Ameriku. Zatim sam se vratio u Europu, otišao u Austriju, gdje me je primijetilo Sarajevo i potpisalo me. Odradio sam pripreme sa njima, a onda sam poslan na posudbu u Travnik, gdje mislim da je najmanje bilo do mene..., ali eto, bilo je što je bilo. Ne bih se previše vraćao na taj period.

Dio karijere proveden na Otoci ostao mu je pak u jako dobrom sjećanju...

- U Olimpicu su mi dali šansu, istrpili me, tamo sam stekao prvi pravi angažman i izborio se za mjesto u mladoj reprezentaciji. Posebno bih se zahvalio treneru Radoviću..., žao mi je što su sada u poziciji u kojoj jesu, želim im da izbore ostanak.

‘Zrinjski ima najbolji kadar'

Olimpic je ostao iza, sadašnjost se zove Zrinjski - Rijad je oduševljen što je dobio priliku u klubu koji se (opet) bori za titulu.

- Zrinjski je moja nova kuća i opet ponavljam - oduševljen sam dočekom. Protiv ove ekipe sam odigrao dosta utakmica, što prvenstvenih, što prijateljskih, stvarno je to možda i najbolji igrački kadar u BiH. Sada sam i ja tu, a uz igrače kao što su Bilbija i Tomić mogu samo naučiti, nadam se i osvajati trofeje..., titulu, Kup.zrinjski kobiljar glavna foto bljesak.info

Poprilično je, takav smo dojam stekli na prvu, samouvjeren pa nas nije iznenadilo ni kada si je odmah na početku plemićke karijere dao dijagnozu...

- Ja u sebe vjerujem, nisam tu došao biti dio statistike. Želim postati bolji igrač u Zrinjskom, ispalio je iz prve, a nije se libio ni iznijeti svoje vrline.

- Volim igrati na posjed i to je još jedan od razloga što sam oduševljen dolaskom u Zrinjski koji gaju takvu igru..., neku našu verziju tika-take. Volim ići jedan na jedan, odigrati dupli pas, uvijek sam za više dodavanja do gola.

Četiri boda prednosti ni puno, ni malo'

Trenera Ivicu Barbarića poznaje tek koji dan, ali već ima snažan dojam...

- Veliki je stručnjak. Iza nas je tek jedan trening, ali odmah je jasno s kim imate posla. Vjerujem da ćemo pod njegovim vodstvom nastaviti tamo gdje je njegov prethodnik stao, da ćemo u Mostar donijeti petu titulu.

Sjeća se Rijad i one mini krize Plemića s kraja jeseni, ali nije zbog toga zabrinut. Naprotiv.

- Imao je Zrinjski taj mali pad u tri utakmice pred kraj prvog dijela sezone, ali ostatak je odradio na visokom nivou. Šteta zbog ispuštene prednosti, četiri boda nisu ni puno ni malo, ali vjerujem da do kraja možemo ostati prvi.

Rivali? Kobiljar ne izmišlja toplu vodu...

- Sarajevo i Željezničar su jedini koji nam mogu zaprijetiti. Ako ih dobijemo jednom u Ligi za prvaka, vjerujem da će to biti dovoljno. Realno, ekipe iza njih nisu nam konkurenti.

Dnevni list