Rezime priprema HŠK Zrinjski

Naravno nećemo ići u neku daleku prošlost, jer od prošlosti ne živi niko osim možda nekoliko lokalnih medija koje u nedostatku informacija pišu žalopojke ili hvalospjeve( ovisno o vremenu) iz bliže ili dalje povijesti. Nećemo sada o tome, nego se okrećemo pripremama aktualnih prvaka BiH. Ovo je  prvi prijelazni rok otkada je Premier lige BiH iz koga je Zrinjski izašao sa praznim rubrikama, kako onih odlazaka, tako i dolazaka. Možda je u pitanju ekonomska kriza, možda procjena struke, tako da nećemo ulaziti u dublje analize što se tiče tog pitanja. Ono što je najviše obradovalo navijače Zrinjskog jeste povratak povrijeđenih nogometaša na travnjak, pa je Jović povratkom Žižovića, Stojanovića i P. Sušića dobio puno više nego da je klub gomilao igrače sumnjivih kvaliteta što  je znao biti slučaj prethodnih godina. Momčadi su priključeni i trojica juniora, te je povratkom igrača iz Gane koji su kasnili na pripreme definitivno kompletiran popis nogometaša koji će krenuti u obranu titule.

Prva utakmica ujedno je i bila najbolje izdanje Plemića, odigrana sa zagrebačkim Dinamom. Iako su naši nogometaši tu utakmicu na startu priprema izgubili 0:1 bili su puno bolji protivnik od aktualnih prvaka Hrvatske.

Poslije te premijerne nakon par odgoda odigrana je utakmica sa mađarskim prvoligašem Dyosgyrom u Međugorju. Trener Jović dao je priliku svim nogometašima koje je imao na raspolaganju, a završilo je 1:1. Plemići su poveli golom Mate Dragičevića, a gosti su poravnali u zadnjoj minuti. Imali su naši nogometaši više od igre, kod rezultata 1:0 promašeno je nekoliko zicera i kazna je uslijedila u toj zadnjoj minuti. Nakon toga uslijedio je odlazak u Neum, i tamo su Plemići odigrali pripremnu utakmicu sa NK Iskra iz Bugojna koju su dobili sa 5:4. Utakmica je igrana po velikom pljusku i po lošem terenu, pa zato ne treba čuditi otkuda toliko pogodaka. I u ovoj utakmici stručni stožer je dao priliku svim igračima koji su bili u Neumu, a strijelci za Zrinjski bili su Dragčević i Selimović po 2, te Mile Pehar.

Po povratku iz Neuma Zrinjski je odigrao utakmicu sa NK Lučko na umjetnoj travi u Međugorju. I tu utakmicu Jović koristi usluge svih svojih nogometaša koji su slavili sa 4:2. Strijelci za Zrinjski bili su Marković, Kordić, Ivanković(11m )i Dragičević. Završni dio priprema u Mostaru Plemići su iskoristili za odigravanje još dvije utakmice. Prvu sa GOŠK-om iz Gabele u krugu Vojarne Stanislav Baja Kraljević po izuzetno lošem vremenu. I tu utakmici naši nogometaši su pobijedili sa 1:0, a strijelac je bio kapetan Ivanković sa 11 metara. Posljednja provjera bila je jučer sa Leotarom, i tu utakmicu odigranu u Ortiješu nogometaši Zrinjskog su izgubili identičnim rezultatom kao i onu prvu protiv Dinama rezultatom 0:1.

Rezime priprema je dakle:

 HŠK Zrinjski  6 3 1 2 11:9

Strijelci za Zrinjski bili su Dragičević 4, Selimović 2, Ivanković 2, Pehar, Kordić i Marković.

 Što reći nakon svega osim da ove utakmice u pripremama ne moraju značiti ništa, što se u praksi do sada pokazalo više puta u zadnjim godinama. Teško je bilo igrati u uvjetima u kojima su nogometaši Zrinjskog igrali na većini pripremnih utakmica, a još teže pronaći motiv pa igrati protiv protivnika koje su imali. Naravno izuzetak je Dinamo, i tu su naši nogometaši pokazali karakter, pa je jedini mogući zaključak da Zrinjskom nedostaje upravo takvih utakmica sa jakim protivnicima. Prava je sreća sa obzirom na terene na kojima se igralo nema povrijeđenih nogometaša, jer svaka dalja povreda bi udaljila trenera Jovića i njegove nogometaše od zadanih ciljeva. Izuzetak je povreda Marina Aničića, momka koji je odigrao dobru prošlu sezonu bez obzira na činjenicu da je igrao na skoro svim pozicijama osim one vratarske. Nadamo se da će se Marin uskoro vratiti na teren, kao i Damir Džidić koji zaista nema sreće sa povredom.

Za kraj ćemo konstatirati da stručni stožer Zrinjskog ima na raspolaganju dovoljan broj nogometaša sa kojima će krenuti u trku na dva domaća kolosijeka. Povoljan raspored u prvenstvu, i plasman u polufinale kupa dovoljan su razlog da budemo optimisti pred nastavak natjecanja koji je zakazan za nedjelju. I da demantiramo prvu rečenicu koju smo napisali, a to je da su osim našeg portala na svim utakmicama bili prisutni i Ultrasi koji će biti uz svoje ljubimce na svakom komadu svijeta gdje oni igrali. Sretno Plemići u proljetnom dijelu, uz napomenu da nismo puno zahtjevni. Hoćemo samo jednu titulu po sezoni, a naravno neće biti ljutnje ni ako dupla kruna sleti pod Bijeli Brijeg.

zrinjski.info