Renato Gojković: Protiv Širokog Brijega očekujem fantastičnu atmosferu i našu pobjedu

Zrinjski, Renato Gojković, Zrinjski, Široki Brijeg

Iako mu to nije primarni zadatak stoper Renato Gojković postigao je tri gola za Zrinjski otkako stigao u Mostar u siječnju kao slobodan igrač, nakon što je proveo godinu dana u albanskom Partizaniju. Visoki (195cm) je postigao jedan gol prošle sezone Radniku, ovog ljeta Akademiji Pandev u kvalifikacijama za Europsku ligu, te još jedan Slobodi (3:0) u srijedu u 10. kolu Premijer lige BiH. Iako su golovi za njega rijetkost ovaj što je zabio Slobodi za 2:0 nije proslavio iz vrlo jednostavnog razloga.

„Sloboda je moj klub, tu sam počeo karijeru i to što nisam slavio pogodak nije ništa spektakularno, jednostavno je to jedan vid respekta prema mom bivšem klubu“, kaže za Sportske novosti 24-godišnji Tuzlak.

Možda nije slavio pogodak, ali zato je Gojković kao i svi njegovi suigrači iz obrane, burno proslavio to što je Ivan Brkić skinuo jedanaesterac Omaru Pršešu. Da se radilo o jedanaestercu za izjednačenje njihovo slavlje bilo bi razumljivo, no to se dogodilo kod 3:0. Ipak, to samo pokazuje koliko im je stalo sačuvati svoju mrežu, jer sa samo tri primljena pogotka Zrinjski ima daleko najbolju obranu u Ligi.

„Ma važno je bilo da sačuvamo mrežu, pogotovo nama obrambenim igračima. Kada pobjeđujemo obično zabijemo puno golova, pa nam je važno da primimo što manje. Dosad smo primili vrlo malo golova i trudit ćemo se da sačuvamo svoju mrežu što je duže moguće“, dodaje Gojković.

On i suigrači bit će na novom iskušenju sutra kada pod Bijeli brijeg stiže Široki Brijeg.  Širokobriježani proživljavaju za svoje standarde, ispodprosječnu sezonu, no hercegovački derbiji uvijek su drugačije utakmice, bez obzira na formu i položaj na ljestvici.

„Otkako sam došao u Mostar igrao sam dva derbija dosad i oba puta bila je fantastična atmosfera. Ovakve utakmice nisu 'obične' i uvijek bude dosta publike. Mislim da su i ove dvije naše uzastopne pobjede najbolji poziv navijačima, a dat ćemo sve od sebe da ih opet obradujemo“, zaključio je Renato Gojković.