Redknapp: Zašto me zovete da dam izjavu ako ne smijem reći istinu

Podsjećamo, Spursi su u subotu u 10. kolu Premierlige poraženi na Old Traffordu (2:0), a drugi je gol Uniteda u 84. minuti bio u najmanju ruku neobičan.

Tottenhamov vratar Heurelho Gomes je, misleći da je dosuđen slobodan udarac, ispustio loptu iz ruku kako bi je namjestio za izvođenje. No, iza leđa mu se prikrao Nani i gurnuo loptu praktički u praznu mrežu. Prosvjedi gostiju nisu uvaženi, glavni sudac Mark Clattenburg priznao je gol i izazvao Redknappa da nakon utakmice sasuje na njega drvlje i kamenje.

Menadžer londonskog kluba nazvao je Clattenburgovo suđenje skandaloznim i izrazio uvjerenje da je zbog Nanijeva igranja rukom morao biti dosuđen "slobodnjak" čime bi se izbjegla sporna situacija. FA će u utorak donijeti odluku hoće li Redknapp odgovarati pred Disciplinskom komisijom.

"Zar ne mogu doći na TV i na postavljeno pitanje dati istinit odgovor? Zar sam trebao reći da je Clattenburg donio dobru odluku? Ne bi nas ni trebali odvlačiti pred televizijske kamere dvije, tri minute nakon utakmice. Radije bih ostao u svlačionici s igračima. Ali, kad su mi već postavili pitanje, dao sam istinit odgovor. Sudac je napravio nered, to je bio moj odgovor i stojim sto posto iza njega", istaknuo je Redknapp u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

"Ako FA želi napraviti problem iz toga što sam rekao, tek tada ću napraviti prave probleme, budite bez brige. Ne očekujte da ću ikada više davati izjave na televiziji nakon utakmica i da ću dolaziti na konferencije za novinare. Ako želite da dolazim i da govorim "to je bila dobra odluka, baš sam sretan", onda se ni ne trudite dovesti me na "presice" nakon utakmica", zaprijetio je trener hrvatskih igrača Modrića, Kranjčara, Ćorluke i Pletikose.

(Totalsport)