Red Bull Salzburg, Fiorentina i Valencija pobjednici

Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Liga prvaka, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, partizan, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Slaven Bilić, Zdravko Mamić, vatreni Hrvatska, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Hrvatska vatreni, Darijo Srna, Humanitarna akcija, Europska liga, Red Bull Salzburg, Darijo Srna, Ivan Rakitić, nogomet, U Europskoj ligi, Juventus, Parovi osmine finala, nogomet, Ivan Rakitić, Darijo Srna, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Šahtar, uefa liga prvaka, nogomet, Šahtar iz Donjecka, FC Bayern, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Donjeck, posjeta, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, Liga prvaka, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Darijo Srna, doping test, Darijo Srna
U prvim utakmicama šesnaestine finala Europske lige Red Bull Salzburg, Fiorentina i Valencija su praktički osigurale prolaz uvjerljivim gostujućim pobjedama, dok su se istakli hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić i Darijo Srna asistencijama za zgoditak.

Sevilla je odigrala 2-2 u gostima kod Maribora, a Rakitićeve asistencije za zgoditak Gameiru i Faziju nisu bile dovoljne da se svlada odlična slovenska momčad.

Darijo Srna je bio dodavač za zgoditak Adriana u remiju (1-1) Šahtara kod Viktorije Plzen, a u 87. minuti u igru je ušao i Eduardo.

Najveće iznenađenje je uvjerljiva pobjeda Red Bull Salzburga od 3-0 protiv Ajaxa u Amsterdamu, Porto je kod kuće odigrao samo 2-2 s Eintrachtom iz Frankfurta, a Betis 1-1 u Sevilli protiv Rubina.

Ludogorec je slavio u Rimu protiv Lazija s 1-0, a Bugari su promašili i kazneni udaraca, dok su Swansea i Napoli odigrali bez pogodaka.

Valencija je pogocima Vargasa i Feghoulija s 2-0 porazila Dinamo Kijev u utakmici koja se igrala na Cipru zbog nemira u Ukrajini. Za ukrajinsku momčad cijelu utakmicu su odigrali hrvatski reprezentativci Ognjen Vukojević i Domagoj Vida.

Dnipro je u Dnipropetrovsku slavio protiv Tottenhama s 1-0 pogotkom Konopljanke, a za ukrajinsku momčad je Ivan Strinić odigrao svih 90 minuta.

Fiorentina je s lakoćom slavila kod Esbjerga s 3-1, a svi pogoci su pali u prvom dijelu. Strijelci su za Talijane bili Matri, Iličić i Aquilani, dok je za dansku ekipu gol postigao igrač hrvatskih korijena Martin Pušić.

Juventus je u Torinu pogocima Osvalda i Pogbe s 2-0 pobijedio Trabzonspor, dok je Benfica pogotkom Lime trijumfirala s 1-0 u Solunu kod PAOK-a.

Čornomorec i Lyon su igrali 0-0, kao i Anži i Racing Genk, dok je AZ u gostima s 1-0 pobijedio Slovan Liberec.

Dnipro Dnipropetrovsk - Tottenham 1-0

Dinamo Kijev - Valencia 0-2

Esbjerg - Fiorentina 1-3

Čornomorec Odessa - Olympique Lyon 0-0

Juventus - Trabzonspor 2-0

PAOK Solun - Benfica 0-1

Slovan Liberec - AZ Alkmaar 0-1

Ažhi Mahačkala - Racing Genk 0-0

Ajax Amsterdam -Red Bull Salzburg 0-3

Porto - Eintracht Frankfurt 2-2

Lazio - Ludogorec 0-1

Betis - Rubin Kazan 1-1

Maccabi Tel Aviv - Basel 0-0

Maribor - Sevilla 2-2

Swansea City - Napoli 0-0

Viktoria Plzen - Šahtar Donjeck 1-1

Uzvrati su za sedam dana.

Hina