Real Madrid značajno spustio cijenu: Prelazi li Luka Modrić u Inter?

Luka Modrić, Luka Modrić, Dejan Lovren, Luka Modrić, Hrvatska, Luka Modrić, Real Madrid, Luka Modrić, inter, Luka Modrić, Luka Modrić, Real Madrid, Liga prvaka, Luka Modrić, Luka Modrić, Hrvatska zemlja, Vatreni, Real Madrid, Luka Modrić, Real Madrid, Fra Karlo Lovrić, Luka Modrić, Luka Modrić, Vatreni, zlatna lopta, Luka Modrić, Luka Modrić, zlatna lopta
... roka, a prema posljednjim informacijama koje stižu iz Italije, transfer je korak bliže realizaciji.

Cijela priča se zakotrljala nakon Svjetskog prvenstva na kojem je Modrić proglašen najboljim igračem, da bi uskoro talijanski mediji plasirali priču kako je Inter započeo posao oko dovođenja ponajboljeg svjetskog veznjaka.

Iz Madrida je preko neslužbenog Realova glasila Marce stigao promptni odgovor kako Kraljevski klub ne razmišlja uopće o prodaji Modrića, pogotovo zato što je prije nekoliko tjedana prodao Cristiana Ronalda u Juventus, podsjeća Gol.hr.

Oglasio se potom i predsjednik Reala Florentino Perez koji je ispalio kako "Modrić može ići za odštetu od 750 milijuna eura" što je iznos izlazne klauzule u njegovom ugovoru. Jasno, sve te cifre u Realu su prenapuhane kako bi ohladile potencijalne kupce, ne samo u Modrićevom slučaju već i kod ostalih zvijezda.

U Interu su znali da je to Perezov pucanj u prazno odnosno da će sve ovisiti o tome hoće li Modrić izraziti želju za odlaskom. A kako bi tu želju pojačali, Nerazzurri su mu spremni ponuditi veću plaću nego što ima u Realu i, što nije nevažno, ugovor na četiri godine. Taj ugovor bi vrijedio do 30. lipnja 2022. što znači da bi Modrić bio osiguran do svoje 37. godine (Luka je rođen 9. rujna 1985. i uskoro će proslaviti 33. rođendan) i vjerojatno bi završio karijeru na Giuseppe Meazzi.

Interovih 15+25, Perez traži 25+35

Interova prvotna ponuda i dalje stoji: doveli bi Modrića na jednosezonsku posudbu i za to odmah platili Realu 15 milijuna eura, a iduće ljeto bi otkupili njegov ugovor za još 25 milijuna eura.

Novost u cijeloj priči je, tvrdi Il Giornale, da je Perez odlučio spustiti cijenu i traži 25 milijuna eura odmah te još 35 iduće ljeto.

Ako je to stvarno točno, onda je jasno kako je napravljen veliki korak prema realizaciji ovog bombastičnog transfera i može se očekivati da će klubovi idućih dana ili tjedana, do kraja prijelaznog roka, postići dogovor, zaključuje Gol.hr.