Real i Barcelona pod Uefinom istragom

Pobjeda 2:0 Barcelone na Santiago Bernabeuu, osim po golovima Lionela Messija, pamtit će se po nesportskim potezima, odglumljenim prekršajima, tučnjavi i prigovorima na suđenje, u čemu je prednjačio isključeni Jose Mourinho nakon poraza njegove momčadi.

Sve to bio je razlog da UEFA pokrene disciplinski postupak protiv oba kluba. Na njezinoj službenoj stranici objavljeno je:

"Nakon sinoćnjeg prvog polufinalnog ogleda Lige prvaka između Real Madrida i Barcelone, UEFA je otvorila disciplinske postupke protiv klubova."

"Slučaj protiv Real Madrida odnosi se na bacanje predmeta, ulazak na teren, crveni karton pokazan Pepeu, isključenje trenera Josea Mourinha, kao i neprimjerena izjava g. Mourinha medijima nakon susreta."

"Slučaj protiv Barcelone odnosi se na crveni karton dodijeljen Joseu Pintu. U oba slučaja zasjedat će Uefina disciplinska komisija u petak, 6. svibnja."

UEFA je tako preduhitrila Barcelonu koja je najavila kako bi ga nakon studiranja Mourinhovih izjava poslije utakmice mogla tužiti Uefi zbog izjave kako su Katalonci u povlaštenom položaju zbog loga Unicefa koji nose na dresu.

Ante Zovko

www.hrsport.net