Raširile se glasine o nasljedniku Nike Kovača

ante čačić
- Upravo krećem na trening i nemam takvu informaciju. Nisam imao nikakve kontakte s ljudima iz vrha Hrvatskog nogometnog saveza. Znam kao i vi da je za srijedu najavljena sjednica Izvršnog odbora, no ništa više od toga - kaže Čačić, izjavio je Čačić za Jutarnji list.

Zaista želite reći kako niste dobili nikakav signal da preuzimate izborničku dužnost?

- Ne, nikakvog kontakta nije bilo niti je za njega bilo povoda. Pa Niko Kovač je još tamo, zaposlenik je Saveza. Ne vjerujem da su u HNS-u uopće razmišljali o promjeni, nisu promijenili mišljenje o izbornikovim kvalitetama nakon posljednje dvije slabije utakmice.

Ljudi bliski čelnicima Saveza odmah po dolasku u Zagreb istaknuli su vas kao glavnog kandidata za nasljednika. Na novinskim ste naslovnicama, krunidba djeluje kao obična formalnost?

- Malo mi je deplasirano kalkulirati na tu temu nakon svega što sam vam rekao. Mogu reći tek da sam vidio novine i referirati se na naslove - drago mi je što me je javnost prepoznala, na neki način to je nagrada mojem dugogodišnjem radu u nogometu.

Nemate igrački background niti značajnu inozemnu karijeru kao većina dosadašnjih izbornika. Je li to kočnica u slučaju imenovanja? Ne biste imali problema sa samopouzdanjem?

- Sama činjenica da me je javnost prepoznala kao kandidata moja je najbolja preporuka. Prošao sam u karijeri sve trenerske stepenice. Uspješno sam vodio više klubova iz HNL-a, osvajao sam trofeje s Dinamom i uveo ga u Ligu prvaka, kasnije sam i slovenskog prvaka Maribora doveo do skupine Europske lige. Smatram se uspješnim i kvalitetnim trenerom, a imponira mi što i javnost na sličan način gleda na moj nogometni put.