RAPSODIJA ZRINJSKOG U MEDULINU Plemići 'razbili' hrvatskog prvoligaša

HŠK Zrinjski - Sutjeska
Hercegovina.info

U prvom susretu na Medulin Cupu nogometaši Zrinjskog pobijedili su Istru 1961 s 5:1.

Hrvatski prvoligaš nastupio je s igračima koji nisu u prvom planu kod trenera Ivana Preleca, ali to ne umanjuje vrijednost izdanja Plemića u četvrtoj pripremnoj utakmici.

Zrinjski je sjajno odigrao prvo poluvrijeme i postigao četiri pogotka, uz još par izglednih prilika pred golom Puljana.

Već u drugoj minuti Mostarci su poveli preko Kunića koji koristi ubacivanje Ibaneza i glavom pogađa mrežu Istre. U 11. minuti već je bilo 2:0. Filipović je započeo akciju Zrinjskog, nastavio Bilbija, a u pogodak pretvorio Govedarica.

Još jednu lijepu kombinaciju odigrali su igrači Zrinjskog u 27. minuti. Rustemović je proigrao Tičinovića čije prizemno ubacivanje u treći pogodak pretvara Filipović.

U listu strijelaca u 36. minuti upisao se Barišić koji je pobjegao obrani Istre i lob udarcem došao do svog drugog pogotka u dresu mostarskog kluba. Kunić je u posljednjim trenucima prvog dijela sam pred golom Istre, ali šutira pored gola.

Na otvaranju drugog dijela Kunić lijepo petom proigrao Filipovića, no vratar Istre brani njegov pokušaj. Filipović je u 52. minuti u ulozi asistenta, a strijelac je Bilbija.

Istra je jedini pogodak postigla u 56. minuti kada je mrežu Horkaša zatresao Dino Dukađin.

Zrinjski je protiv Istre odigrao vjerojatnu najbolju utakmicu pod vodstvom trenera Mladena Žižovića, a ono što može zabrinuti stratega Mostaraca je činjenice kako je zbog ozljede već u 23. minuti igru morao napustiti Miljan Govedarica.

Zrinjski: Horkaš (od 60. Soldo), Tičinović (od 60.Čoko), Ibanez (od 60. Stojkić), Gojković (od 60. Tipurić), Barbarić (od 60. Radoš), Rustemović (od 60. Zlomislić), Čurjurić (od 60. Čirjak), Bilbija (od 60. Šovšić), Filipović (od 60. Jajalo), Govedarica (od 23. Barišić), Kunić (od 60. Stanić).

Idući protivnik Zrinjskog na Medulin Cupu je Rudar iz Prijedora, a taj susret na rasporedu je u srijedu u 15 sati.