Rakitić donio bod koji ne zadovoljava

Hrvatska U-21 reprezentacije u Varaždinu nije odigrala lošu utakmicu, ali Slovačka nosi vrijedan bod. Dojam je ipak da je ova momčad u kojoj su Rakitić, Kalinić i Lovren morala bolje protiv defenzivnog gosta. Prva meč-lopta tako nije iskorištena, Hrvatska će plasman na Euro 2011. tražiti u posljednja dva kola protiv Norveške i Srbije.

Hrvatska je vrlo dobro ušla u utakmicu i nametnula svoju igru. Poljaci su se postavili prilično defenzivno pa su naši nogometaši su uglavnom ordinirali po bokovima, a nakon što bi probili stranu u sredini bi tražili robusnog Kalinića. Napadač Blackburna je dva puta bio u prilici, no u 11. minuti se nije najbolje snašao, a u 16. je netko od Slovaka u posljednji trenutak izbio loptu.

No, Kalinić, koji je povučen iz A-reprezentacije, se u 22. minuti ozlijedio, a umjesto njega je Ladić u igru gurnuo mladog Kramarića. Hrvatska je u prvih pola sata bila puno bolja momčad Poljaci nisu imali ozbiljniju priliku do 28. minute kad je loše tukao Sylvestr. No, samo dvije minute kasnije su šokirali tri i pol tisuće ljudi u Varaždinu. Sylvestr je napravio nered u našem šesnaestercu, prošao Vidu i Barbarića, no Lovren mu je uspio izbiti loptu. Međutim, ona se odbila do Duriša kojem nije bio problem ugurati je s nekoliko metara od gola.

Srećom, već u 32. minuti Rakitić, još jedan "senior" u Ladićevom sastavu, vraća stvari na početak. Veznjak Schalkea dobio je loptu na 20-ak metara od gola, opalio desnom nogom i postigao prekrasan pogodak za izjednačenje. Krajem poluvremena Rakitić je imao priliku sasvim okrenuti utakmicu, bio je sam na 10-ak metara od gola Dubravke, gađao je kut gola, no promašio cijela vrata.

Hrvatska je bolje krenula i u drugi dio, prvih 15 minuta se Slovaci praktički nisu vidjeli. Najbolju priliku u tom periodu imao je Kramarić koji je tukao s ruba kaznenog prostora, iskosa. Gađao je suprotne rašlje, no Dubravka se izvio i loptu odbio u korner. U 62. minuti Slovaci su odigrali jednu od rijetkih dobrih akcija u drugom dijelu. Sylvestr je izbio sam pred Kelavu, imao je čisti zicer, no naš vratar mu je skinuo udarac.

Slovaci su, zadovoljni bodom, do kraja susreta sasvim razbili ritam utakmice i uspjeli otupjeti naše napade. Najbolje prilike Ladićevi izabranici imali su u posljednjih deset minuta utakmice. U 82. minuti Vida je ubacio s desne strane ubacio prizemnu loptu, a onda je prošla pored svih ispred slovačkih vrata i stigla do Rakitića koji je nadirao iz drugog plana. Raketa a je tukao, ali to nije najbolje učinio pa je Dubravka stigao zaustaviti loptu na samoj gol-crti. Barem su tako rekli suci, no dojam je da nisu bili u pravu. Posljednje dvije prilike na utakmici imali su Kramarić i Lovren koji je tukli glavom nakon kornera, ali im je Dubravka ipak skinuo udarac.

index